2019. július 18., csütörtök - Frigyes
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeThürmer Gyula a Magyar Munkáspárt polgármesterjelöltje Salgótarjánban

Thürmer Gyula a Magyar Munkáspárt polgármesterjelöltje Salgótarjánban


Thürmer Gyula, a Magyar Munkáspárt elnöke indul a párt jelöltjeként Salgótarján polgármesteri posztjáért - jelentették be szerdán sajtótájékoztatón a városban.

thurmergyula


Thürmer Gyula pártja önálló jelöltjeként indul a február 28-i polgármester-választáson. A Magyar Munkáspárt azért döntött személye mellett, mert országos jelentőségű kérdésnek tartják, hogy ki irányíthatja a megyei jogú várost.


"Salgótarjánban szívesen emlékeznek vissza a rendszerváltás előtti időkre, amikor a nemzeti ipar jelentős része innen származott" - fogalmazott a pártelnök, hozzátéve, hogy az elmúlt időszakban erről közvélemény-kutatást is végeztek a városban.


Emlékeztetett arra, hogy a Magyar Munkáspárt 1990 után több cikluson keresztül is részt vett Salgótarján irányításában, szerinte a mai gondok egy része is ebből az időszakból származik.


"Friss erőre van szükség Salgótarjánban, hiszen az intézményeket elvitték, az ipar leépült, fiatalok nélkül maradt a város és a megye is. Azt szeretnénk, ha Salgótarján sorsáról nem párt- és érdekcsoportok döntenének, hanem a helyiek" - fogalmazott Thürmer Gyula.


Kifejtette, hogy megválasztása esetén népi dolgozói fórumot hozna létre és a helyiek megkérdezése nélkül nem döntene a fontos kérdésekben. A fejlesztési elképzelések közül a munkahelyteremtést nevezte a legfontosabbnak, valamint a felsőfokú képzés újraindítását. Az időközi polgármester-választást azért kellett kiírni, mert Dóra Ottó, Salgótarján 2014-ben megválasztott MSZP-s polgármestere 2015. november 29-én elhunyt.

 

Forrás: MTI/NÓGRÁD24

 

2016-01-06

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite