2019. május 19., - Ivó, Milán
Keresés a tartalomban
NagyvilágTiltakozás - hatalmas transzparens az Akropoliszon

Tiltakozás - hatalmas transzparens az Akropoliszon


A megszorító intézkedések elleni tiltakozásul feszítették ki a kommunista szakszervezet aktivistái a transzparenst a Pantheon lábánál.

Akropolisz


A megszorító intézkedések elleni „ellentámadást" hirdető óriás transzparenst feszítettek ki az athéni Akropoliszra hétfő reggel a PAME görög kommunista szakszervezeti szövetség aktivistái. A parlamentnek a héten kell döntenie az újabb megszorító intézkedésekről az államcsőd elkerülése érdekében.


A demonstrációt a szakszervezet mintegy 300 aktivistája szervezte. Hajnalban jelentek meg a helyszínen, azóta őrzik a transzparenst - mondta Krisztos Kacotisz, az egyik szervező, aki azt nem árulta el, hogyan hatoltak be a szigorúan őrzött területre.
„A hatalom a népek kezében van, és azt soha nem adják fel. Szervezzétek meg az ellentámadást!" - áll görög és angol nyelven a Parthenon lábánál, a szikla külső falára kifeszített transzparensen.


A meghökkentő és látványos akcióiról ismert PAME (Összgörög Szakszervezetek Frontja) korábban már két alkalommal is helyezett el transzparenst az Akropoliszon, legutóbb egy éve, az előző megszorító csomag bevezetésekor. A szocialista kormány ellenzéke és a szakszervezetek kedd hajnaltól 48 órás sztrájkkal készülnek tiltakozni a szerdán és csütörtökön a parlament által elfogadandó törvénycsomag elfogadása ellen. Az euróövezet országai viszont attól teszik függővé az államcsőd szélén álló országnak nyújtandó pénzügyi segítséget, hogy Athén bevezeti-e ezeket az újabb megszorító intézkedéseket.


Forrás: MTI/HÍR PORT24

2011-06-27

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite