2019. július 19., péntek - Emília
Keresés a tartalomban
ItthonTisztújítás a Jobbikban: Vona újra elnök lehet

Tisztújítás a Jobbikban: Vona újra elnök lehet


A Budapesti Kongresszusi Központban tartja tisztújító kongresszusát a Jobbik. Az eseményen várhatóan újabb két évre a kihívó nélkül induló Vona Gábort választják újra a párt elnökének.

jobbik_marcius15


Az ötszáz jobbikos szervezet közül 499 Vona Gábor jelenlegi elnököt jelölte újra az ellenzéki párt vezetőjének a kedden lezárult háromhetes jelölési időszak során - közölte korábban Szabó Gábor pártigazgató az MTI-vel. A hat országos alelnöki helyre nyolcan - Apáti István, Balczó Zoltán, Gyüre Csaba, Murányi Levente, Novák Előd, Sneider Tamás, Szegedi Csanád és Volner János - kapták meg a jelölési jogukkal élő jobbikos szervezetek legalább 20 százalékának támogatását, így a párt belső választási szabályozása alapján közülük választják ki szombaton a küldöttek, hogy kikből álljon a következő két évben a Jobbik országos elnöksége. A nyolc alelnökjelölt közül most csak Apáti István és Volner János nem alelnök az ellenzéki pártban.

A kongresszuson emellett megválasztják az etikai és számvizsg. ló bizottsági tagokat is, valamint módosítják a párt alapszabályának pénzügyi részleteit is. A Jobbik ugyanis a tervezettnél korábban fog áttérni az Állami Számvevőszék elvárásainak megfelelően egy új gazdálkodási rendszerre, amelyben már kijavítják az ÁSZ jelentésében leírt hibákat is. Az új, egyszerűsített gazdálkodási rendszer bevezetésének az alapfeltétele a Jobbik alapszabályának a pénzügyekről és gazdálkodásáról szóló részeinek teljes átírása, ilyen módosításokra a párt alapszabálya szerint pedig csak a kongresszus jogosult.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

2012-05-19

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite