2019. április 20., szombat - Konrád, Tivadar
Keresés a tartalomban
ItthonTitkos tárgyalás az IMF és a főváros között

Titkos tárgyalás az IMF és a főváros között


A megbeszélés nem sajtónyilvános, és várhatóan sem az IMF delegációja, sem a főváros nem ad ki közleményt a tárgyalásról.

Budapest


A Nemzetközi Valutaalap (IMF) és az Európai Bizottság delegációjával tárgyal a főváros vezetése pénteken a Városháza Dísztermében, az esemény nem sajtónyilvános. A napirenden a főváros adóssága, a költségvetés és a BKV helyzete szerepel.


Az IMF delegációját Christoph Rosenberg vezeti, a főváros részéről Bagdy Gábor (Fidesz-KDNP) főpolgármester-helyettes és Atkári János pénzügyi tanácsadó vesz részt a tárgyaláson. Tarlós István főpolgármester azért nem vesz részt a megbeszélésen, mert Orbán Viktor miniszterelnökkel tárgyal, hasonló témákban.

 

Budapest01


A nem sokkal délelőtt tíz óra után kezdődött tárgyaláson részt vesznek a Nemzetgazdasági Minisztérium munkatársai is, valamint megjelent Klados Gusztáv, a 4-es metró projektigazgatója, Bolla Tibor, a BKV gazdasági vezérigazgató-helyettese és Vitézy Dávid, a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE) szóvivője, akit Tarlós István főpolgármester az újonnan alakuló Budapesti Közlekedési Központ vezetőjévé szándékozik kinevezni. Ebbe a szervezetbe szerveznék ki a BKV jelenlegi feladatainak jelentős részét.

Az IMF delegációja a szokásos konzultáció keretében tesz látogatást Magyarországon, és csatlakozott hozzá az Európai Bizottság küldöttsége is. A megbeszélés nem sajtónyilvános, és várhatóan sem az IMF delegációja, sem a főváros nem ad ki közleményt a tárgyalásról.

 


Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2010-10-22

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite