2019. július 20., szombat - Illés
Keresés a tartalomban
ItthonTitok övezi, káosz jöhet miatta: július 1-jétől megváltozik a betegellátás

Titok övezi, káosz jöhet miatta: július 1-jétől megváltozik a betegellátás


A Magyar Nemzet és a Népszava keddi száma is beszámol arról, hogy július 1-jétől új struktúrában működik a betegellátás, de az egészségügyi államtitkárság hétpecsétes titokként kezeli egyelőre a kórházi struktúra átalakítására vonatkozó adatokat.

orvos001


A Magyar Nemzet írása szerint a közvélemény mit sem tud arról, hogy a lakóhelyéhez közeli fekvőbeteg-ellátó intézményben júliustól milyen változások lesznek, lesz-e például szülészet vagy sebészet. A lap úgy tudja, hogy még a múlt héten is zajlottak politikai egyeztetések, és történtek változások a korábbi elképzelésekhez képest, ezért is próbálja a nyilvánosságot kizárni az egészségügyi államtitkárság.


A Népszava szerint noha bizonyos egészségügyi intézmények már megkapták az újraosztás után megmaradt kapacitásaikat és területi ellátási kötelezettségüket rögzítő listájukat, egyes - például fővárosi - kórházakban még hétfőn is totális bizonytalanság uralkodott.

ezo_banner

HIRDETÉS


Havas Szófia, a fővárosi közgyűlés egészségpolitikai bizottságának MSZP-s alelnöke a lapnak elmondta: a Péterfy Sándor utcai kórházban a kormány július 1-jétől megszünteti a sebészeti ellátást, ami azt is jelentheti, hogy 200-300 ezer beteg marad ellátatlanul, hiszen máig sem tudni arról, hogy mely intézmény, milyen feltételekkel veszi át ezt a feladatot. Havas Szófia szerint mindez bizonyítja: az államosítás egyetlen eredménye a káosz.


Forrás: MTI/HÍR PORT24

2012-06-12

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite