2019. május 22., szerda - Júlia, Rita
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeX. Jubileumi Haldorádó-Sikeres Sporthorgász Nemzetközi Feederbotos Kupa

X. Jubileumi Haldorádó-Sikeres Sporthorgász Nemzetközi Feederbotos Kupa

Idén tízedik alkalommal rendezték meg a Haldorádó-Sikeres Sporthorgász Nemzetközi Feederbotos Kupát Maconkán június 18-19.-én.

haldotizketto

Immáron a megújult maconkai-víztározó várta a versenyre látogatókat. Befejeződtek ugyan is a tározón a rekonstrukciós munkálatok, aminek eredményeképpen a gáti szakaszon egy 700 méter hosszú, minden igényt kielégítő, nemzetközi színvonalú versenypályát alakítottak ki. De nemcsak a gáti szakaszt, hanem az egész tórendszert megújították. A kényelmi szempontok is jelentősen javultak, sokkal könnyebb a horgászhelyek megközelíthetősége, körben aszfaltozott út teszi könnyebbé a közlekedést. Igazi gyöngyszem lett az eddig is tetszetős, gyönyörű környezetben levő tározóból.

Hatvan csapat százhúsz versenyzője álhatott rajthoz a X. feeder horgászkupán. A két napos verseny két elkülönített helyszínen,- az úgynevezett „mély" szakaszon, ami a gáti részt jelöli, illetve a „sekély" versenypályán, ami a „sziget", „felező félsziget", és a 3. számú tórészletet jelöli- került megrendezésre.

A megnyitó után kezdődött a sorsolás, majd a versenyzők elfoglalhatták helyeiket.

 

haldo

9 órakor kezdetét vette az első hatórás forduló. Alig telt el egy-két perc, máris horgon voltak az első keszegek, kárászok. Jellemzően inkább csak az apraja, az első halak ritkán haladták meg a tenyérnyi méretet.

 

haldoharom

Később, ahogy megnyugodott a környezet, elült a környező zaj, a sűrűn csobbanó gombócok keltette hullámzás, egyre-másra jelentkeztek a termetesebb kárászok, dévérkeszegek. Néhány kisebb ponty is szákba került.

Nagyon élvezetes horgászat volt úgy a gáti, mint a sekélyvízi pályákon. Akadtak 5-8 kilós példányok, sőt 10,5 kilogrammos ponty is szákba került.

 

halddddddoo

 

Soknak tűnhet elsőre a hatórás versenyidő, de oly sok minden történt a versenypályán, oly sok volt az esemény, hogy nagyon hamar elérkezett a verseny végét jelző dudaszó.

Az első forduló csapateredményei:

1. Mátrix Bau Team
2. Joci Horgászbolt
3. Matula Team Keszthely
4. Awa-Shima Team
5. Lantos Mix II.

 

Vasárnap egy hidegfront érte el térségünket: szeles, de napsütéses idő fogadta a regisztrációhoz gyülekező versenyzőket.
A horgászok ismét elfoglalták horgászhelyeiket. Fél kilenctől indult az alapozó etetés, majd kilenc órakor a második forduló elejét jelző dudaszóval elkezdődött a verseny.

 

haldonegy

A versenyzők nagy része ismét keszegezéssel, kárászozással kezdett, ami eredményességével már az elején igazolta is a jó választást. Perceken belül szákban voltak az első halak. Voltak, akik úgy gondolták, nincs veszítenivaló, mindenképpen nagy halat kell fogni, és meg kell próbálni minél előkelőbb helyet szerezni a szektorban.

 

haldoteet

Karikakeszegek, dévérkeszegek, kárászok kerültek előbb a szákokba, azután megérkeztek a kisebb pontyok, compók is.

 

haldote


Majd egyre több látványos fárasztást követhettünk végig, egyre több nagy halat kellett külön mérlegelni.

15 órakor felhangzott a verseny végét jelző dudaszó. Míg a versenyzők elfogyasztották az ebédet, elkészült a végeredmény, megkezdődött az ünnepélyes eredményhirdetés.

Először Döme Gábor köszönte meg a résztvevőknek a helytállást, majd Dérer István köszöntötte a jubileumi verseny résztvevőit. Vígh József, a Szlovák Feeder Liga elnöke, megköszönve a példaértékű együttműködést, egy díszdobozos ajándékot adott át Döme Gábornak a szlovák-magyar horgászbarátság jegyében.

 

haldohat

 

Ezután megkezdődött az eredmények ismertetése.


Csapat eredmények:

1. Matula Team
2. Lantos Mix II
3. Mátrix Bau Team
4. Joci horgászbolt
5. Awa Shima team

haldohet

 

Egyéni eredmények:

1. Vass Péter- Lantos Mix
2. Zsittyán Tamás- Matula Team Keszthely
3. Pető Gábor- Pető Family
4. Gombás Gábor- Balzer Team
5. Szűcs Béla -Mátrix Bau Team

haldokilenc

Ezután különdíjak átadásra került sor:

A legjobb külföldi versenyző díját Vígh József kapta.

haldot


A legnagyobb hal kifogásáért járó díjat Gál Imre vehette át. (Ponty : 15 kg )

haldotiz

 

HÍR PORT 24 / Remenár János

Fotók : Haldorado

 

2011-06-29

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite