2019. július 15., hétfő - Henrik
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeTizenegy éve nem veszi fel tiszteletdíját Rétság alpolgármestere

Tizenegy éve nem veszi fel tiszteletdíját Rétság alpolgármestere


Tizenegy éve nem veszi fel tiszteletdíját Rétság alpolgármestere; Katona Ernő (Fidesz-KDNP) önkormányzati munkája kezdetétől, 2002-től egy gyermekeket segítő alapítványnak ajánlja fel a pénzt - erősítette meg az MTI információját az alpolgármester csütörtökön.

Rétság címer

Katona Ernő elmondta: az általa 1997-ben alapított, rétsági székhelyű Kölyöksziget Alapítvány kapja meg rendszeresen az éves tiszteletdíjat és annak járulékait.

Az alapítvány céljai közé tartozik a gyerekek tehetséggondozása, személyiségfejlesztése, valamint a sérült funkciók fejlesztése, a fogyatékkal élő gyerekek egészségügyi ellátása, rehabilitációja. A Kölyöksziget Alapítvány többek között ruhák, csizmák vásárlásával, rendezvények költségeinek átvállalásával, utazások finanszírozásával segítette a városi Kereplő Néptánc Együttest, utaztatási támogatást adott, illetve anyagilag segítette az általános iskolások rendezvényeit, hozzájárult fogyatékkal élő gyerekek alternatív kezeléséhez és a segédeszközök költségeihez, továbbá gyermekek nevelésével és oktatásával foglalkozók oktatási költségeihez is.

A civilben orvosként dolgozó Katona Ernő 2002-től tagja a Nógrád megyei Rétság város önkormányzatának. Az éves felajánlások a költségvetés kiemelt előirányzatait érintik, annak módosításáról döntenie kell a képviselőtestületnek. Rétság önkormányzata áprilisi ülésén hagyta jóvá az idei tiszteletdíj és költségátalány összesen 904 200 forintos átadását a civil szervezet számára.

 

Forrás:MTI/HÍR PORT24

 

 

2013-05-02

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite