2019. július 20., szombat - Illés
Keresés a tartalomban
ItthonTizenegy évre ítélték az élettársát fagyasztóba záró férfit

Tizenegy évre ítélték az élettársát fagyasztóba záró férfit


Jogerősen tizenegy év fegyházbüntetéssel sújtotta a Szegedi Ítélőtábla csütörtökön azt a kiskunhalasi férfit, aki bántalmazta, majd egy fagyasztóba zárva próbálta meggyilkolni élettársát.

birosagegy


A táblabíróság különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettének kísérletében mondta ki bűnösnek a vádlottat. A jelenleg 24 esztendős - korábban lopás miatt már elítélt - Modok Róbert 2007 óta élt együtt a 68 éves férfival, utóbbi kiskunhalasi lakásán. Bár a fiatalabb férfinak másokkal is volt homoszexuális kapcsolata, az élettársak szerették egymást, a sértett "feleségemnek" szólította, becézgette a vádlottat. A sértett azonban a nála lényegesen fiatalabb vádlott érzelmi kisajátítására törekedett, ittasan kötekedővé vált, ilyenkor a két férfi között szóváltások is előfordultak.


2011. május 8-án mindketten otthon voltak, a sértett vendégeikkel borozgatott, a vádlott nem ivott. Délután a vádlott átment az egyik vendéggel egy közeli tanyára, ahol - bár ritkán fogyasztott alkoholt - megivott néhány deci bort. Amikor hazaért, ittassága miatt a sértett felelősségre vonta, ekkor lökdösődni, dulakodni kezdtek, majd a vádlott több mint tízszer fejbe rúgta a földre került idősebb férfit, aki ennek következtében elvesztette az eszméletét.


A sértett elalélt testét a vádlott ezután egy 100x50x60 centiméteres fagyasztóládába gyömöszölte, majd a berendezés tetejére több mint nyolcvankilónyi nehezéket pakolt, hogy az idős férfi ne tudja azt kinyitni. Amikor néhány perc elteltével látta, hogy a sértett nem próbálkozik a szabadulással, elhagyta a házat. Egy kis idő múlva visszatért, és amikor észrevette, hogy a sértettnek sikerült résnyire felnyitnia a láda tetejét, visszacsukta azt, és még egy kiürült gázpalackot is rárakott.

ezo_banner

HIRDETÉS


A sértettet végül az ismerősök által értesített rendőrök szabadították ki. A férfi élete csak néhány percen múlott, a teste kezdett kihűlni, a szakértői vélemény szerint legfeljebb fél óra múlva megfulladt volna.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2012-06-21

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite