2019. július 18., csütörtök - Frigyes
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeTizenéves vállalkozók Salgótarjánban

Tizenéves vállalkozók Salgótarjánban


jövő üzletembereiA jövő generációjának vállalkozói kerülhetnek ki annak a programsorozatnak a résztvevői közül, amely a középiskolások vállalkozói attitűdjének fejlesztését tűzte ki céljául. A Budapesti Gazdasági Főiskola Pénzügyi és Számviteli Karának Salgótarjáni Intézete által tavaly ősszel elindított kezdeményezés sikerét bizonyítja, hogy minden helyi középiskola részt vett benne.


Az egy éven át tartó projekt záróakkordjaként május 28-án a diákok játékos vetélkedőn mérték össze tudásukat a gazdasági és vállalkozói életről.


Milyen hatással van a piaci ár alakulására a kereslet és a kínálat? Milyen a jó marketing? Milyen pénzügyi ismeretekre van szükség egy vállalkozás elindításához? Hogyan kell hatékonyan tárgyalni? Hogyan működik a tőzsde? - Többek között ezekre a kérdésekre kaphattak válaszokat azok a salgótarjáni középiskolások, akik részt vettek a Budapesti Gazdasági Főiskola Pénzügyi és Számviteli Karának Salgótarjáni Intézete által szervezett oktatási programsorozatban.

A tanulók tavaly október óta heti két alkalommal vehettek részt a Főiskola foglalkozásain, amelyeken a vállalkozói léthez kapcsolódó témákat játékos feladatokon keresztül, az internet és a média használatával dolgozták fel. A diákok pénzügyi tudatosságát, vállalkozói attitűdjét fejlesztő órákat a Salgótarjáni Intézet oktatói vezették; a foglalkozásokon valamennyi salgótarjáni középiskola képviseltette magát, összesen mintegy 120 diákkal.


A program során a középiskolásoknak lehetőségük nyílt arra, hogy helyi vállalkozások vezetőivel találkozzanak, velük szakmai interjút készítsenek. A vállalkozási ismeretek elsajátítását elősegítendő a diákok egy felmérést is végeztek, amelynek keretében Salgótarján lakosságának fogyasztói, vásárlási, hitelezési szokásait dolgozták fel. A Főiskola közreműködésével a feldolgozott adatokból egy tanulmány készül a város és a térség meghatározó gazdasági és társadalmi szereplői számára.

A projekt zárórendezvényére május 28-án került sor, amelyen a diákok egy vetélkedőn adhattak számot a program során megszerzett ismereteikről. „A térség meghatározó felsőoktatási intézményeként rendkívül fontosnak tartjuk, hogy részt vállaljunk a helyi középiskolák életében is, és velük együttműködve hozzájáruljunk a középiskolás tanulók ismereteinek bővítéséhez.

A térség gazdasági helyzetének előmozdításához, a munkahelyteremtéshez és az elvándorlás megállításához elengedhetetlen a helyi lakosság vállalkozói kedvének élénkítése, pénzügyi tudatosságának fejlesztése. Úgy véljük, ezt a szemléletmódot már középiskolás korban el kell kezdeni kialakítani - programunkkal ehhez kívántunk hozzájárulni" - mondta el Rozgonyi József, a BGF PSZK Salgótarjáni Intézetének igazgatója. A programsorozat megvalósítását a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium 4,4 millió forinttal támogatta.

 

Forrás: Nógrád24.hu

 

2010-05-28

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite