2019. április 25., csütörtök - Márk
Keresés a tartalomban
BulvárTizenhárom év börtön a barátnőjét megölő fiatal férfinak

Első fokon tizenhárom év börtön a barátnőjét megölő fiatal férfinak


Nem jogerősen tizenhárom év börtönbüntetéssel sújtotta a Pécsi Törvényszék szerdán azt a fiatal férfit, aki 2010 szeptemberében a baranyai megyeszékhelyen agyonverte barátnőjét, mert a lány már nem akart járni vele.

birosagegy

A bíróság Kovács Attila vezette tanácsa a ma 20 éves Kovács Dánielt emberölésben, kifosztásban és okirattal való visszaélésben találta bűnösnek. Mellékbüntetésként 10 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától, és kötelezte mintegy egymillió forint bűnügyi költség megfizetésére.

A korábban gyermekotthonban nevelkedő fiatalember 2010 elején létesített szerelmi kapcsolatot 15 éves, középiskolás barátnőjével. A lány gyakran elszökött otthonról, találkozgatott párjával és egy belvároshoz közeli, hajléktalanok és szipusok által látogatott lakatlan épületbe is rendszeresen betért barátaival, ismerőseivel.

A fiatalember és a lány kapcsolata idővel megromlott. Gyakran veszekedtek, a féltékennyé váló Kovács Dániel bántalmazta párját, amelynek látható jelei lettek. A fiatalember korábban beszélt arról, hogy mivel neki a barátnője jelent mindent, ha a lány hűtlen lesz hozzá, megöli őt, és magával is végez.

A lány szeptember elején elhatározta: változtat magatartásán, rendesen jár iskolába és elhagyja a barátját, akivel ezt közölte is. Szeptember 6-án találkoztak, megbeszélték, hogy a lakatlan épületben egy utolsót szeretkeznek.

Amikor az aktus után a lány közölte: van egy másik kapcsolata, s tényleg szakítani akar, párja fojtogatni kezdte őt és a fejét többször egy fa dobogóba verte. A sérüléseibe belehalt áldozatának testét elrejtette az épületben, a táskáját, a benne lévő értékekkel és okmányokkal együtt magához vette és távozott.

A lány holttestét rövid időn belül felfedezték, Kovács Dániel pedig rendőrkézre került. A fiatalember a bántalmazást ugyan elismerte, de azt az eljárás során tagadta, hogy ezzel barátnője halálát okozta volna.

Az ítélethirdetés után az ügyész három nap gondolkodási időt kért, a vádlott és védője enyhítésért fellebbezet, így az ügy a Pécsi Ítélőtáblán folytatódik.

Forrás: MTI/ HÍR PORT24

 

 

2012-05-16

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite