2019. március 21., csütörtök - Klaudia
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeTizenöt alkalommal riasztották a hétvégén a tűzoltókat Nógrád megyében

Tizenöt alkalommal riasztották a hétvégén a tűzoltókat Nógrád megyében

 

Tizenöt bejelentés érkezett az elmúlt hétvégén a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megyei műveletirányító ügyeletére. Az esetek közül öt jelzés tévesnek, egy pedig szándékosan megtévesztő bejelentésnek bizonyult, ez utóbbi komoly szankciókat von maga után a bejelentőre nézve.

arokbaborultautonograd


Szombat koradélután Salgótarjánban egy fűzfa ága veszélyesen rádőlt két elektromos vezetékre, amit a megyeszékhely hivatásos tűzoltói távolítottak el motoros láncfűrésszel, így tehermentesítették a vezetékeket. Mátrakeresztes és Fallóskút telep között, Nógrád és Heves megye határának közelében egy úttestre dőlt, nagy méretű fa akadályozta a közlekedést. Ennél a káresetnél a pásztói hivatásos tűzoltók távolították el a veszélyes fát. Héhalom határában szintén az úttestre hasadt fa miatt kérték a tűzoltók segítségét, ennél az esetnél a berceli katasztrófavédelmi tűzoltói számolták fel az útakadályt. Árokba csúszott és tetejére borult egy személyautó szombaton este a kettes főúton Tolmács közelében. A helyszínre a rétsági katasztrófavédelmi őrs tűzoltói vonultak, az autó sofőrjét az arra közlekedők még a raj kiérkezését megelőzően kisegítették a járműből. A rétsági tűzoltók áramtalanították az autót, majd forgalomirányítást végeztek a rendőrség munkatársainak helyszínre érkezéséig, végül a rendőrségi helyszínelést követően kerekeire állították az autót.


Vasárnap négy alkalommal riasztották a tűzoltókat kidőlt, lehasadt fákhoz. A Cserháthaláp és Terény közötti útszakaszon egy nagy méretű juharfa ága hasadt az úttestre, a Galgaguta és Acsa közötti útszakaszon szintén egy nagy fa akadályozta a forgalmat. Az egyik pásztói temető közelében egy négy méteres fa dőlt az útra és zárta el annak felét, Salgótarjánban, a Budapesti úton pedig a kerékpárútra hasadt egy fa. A fákat a balassagyarmati, a berceli, a pásztói és a salgótarjáni hivatásos tűzoltók távolították el motoros láncfűrész segítségével.

arokbaborultautonograd1


Árokba csúszott egy személyautó tegnap délután a 2-es főút Rétság és Szendehely közötti szakaszán, a balesetben senki nem sérült meg. A rétsági katasztrófavédelmi őrs tűzoltói áramtalanították az autót, majd a rendőrségi helyszínelést követően az úttestre állították azt. A műszaki mentés idején félpályán haladt a forgalom az érintett útszakaszon.


Forrás: NMKI/NÓGRÁD24
Fotók: Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

 

2016-07-18

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite