2019. október 22., kedd - Előd
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeTízéves busztendert írt ki Salgótarján

Tízéves busztendert írt ki Salgótarján


Tíz évre szóló közszolgáltatási szerződést hirdetett Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzata a nógrádi megyeszékhely buszközlekedésének biztosítására, a tender nyertesének júliustól a jelenleginél ideálisabb járatszervezést kell biztosítania.

Nógrád Volán

A Nógrád Volán Zrt. 2005-ben kötött salgótarjáni közszolgálati szerződése tavaly decemberben járt volna le, ezt a testület az új tender kiírásáig meghosszabbította. A város az elmúlt évben több alkalommal is konfliktusba keveredett a Volánnal: a személyszállítási társaság például a veszteségeire hivatkozva keresetet indított az önkormányzat ellen, és harminc százalékkal csökkentette a megtett kilométerek számát. A drasztikus járatszám-csökkentés a városlakók és a városvezetés elégedetlenségét váltotta ki.

Székyné Sztrémi Melinda (Fidesz-KDNP) polgármester az MTI-nek kedden elmondta: a Nógrád Volán Zrt. 2005-től visszamenőlegesen követelte az üzleti tervében kalkulált veszteségeit, amit 678 millióra becsültek. Az önkormányzat ennek jogosságát vitatta, így a Volán-társaságok tulajdonosa, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő végül kiegyezett 150 millió forint megfizetésével. Hozzátette: Salgótarján 40 millió forinttámogatást is nyújtott a szolgáltatónak, a városi testület döntése alapján ezt az idén 120 millióra emelik.

A polgármester megjegyezte: az önkormányzat közgyűlése által jóváhagyott új tender a korábbitól jobb autóbusz-közlekedést ígér a városlakóknak.

A kiírásból kiderül: a nógrádi megyeszékhely közgyűlése az idei év eleji állapotokra alapozta a pályázatát, fenntartva a menetrend-változtatási igényt is. A személyszállítással foglalkozó cégek ajánlatát május 9-ig várják. Az eredményhirdetés tervezett időpontja: 2013. május 31., a közszolgáltatási szerződést június 5-én tervezik megkötni. A nyertes cég a 2023. július 1-jéig szóló szerződés szerint az idén július elsejétől kezdheti meg a tevékenységét.

Forrás: MTI/ HÍR PORT24

 

 

2013-03-05

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite