2019. augusztus 18., - Ilona
Keresés a tartalomban
ItthonTízezres tüntetés jöhet a kormány intézkedései ellen

Tízezres tüntetés jöhet a kormány intézkedései ellen


demonstrációAz Állandó Ágazati Szakszervezeti Fórumot alkotó 16 szakszervezet is részt vesz a szombatra meghirdetett szakszervezeti demonstráción. „Mindenki hozzon magával még egy nyugdíjpénztári tagot december negyedikén a Roosevelt térre" - ez a szlogenje a szombati demonstrációnak. A rendezvényre több ezer embert várnak, ami csak az első lépés lehet.

Székely Tamás, a vegyipari dolgozók szakszervezetének elnöke azt mondta: a demonstráció első lépése lehet egy akciósorozatnak. Előfordulhat az is, hogy a csaknem tízezer villamos-ipari dolgozó is sztrájkolni fog.

A szakszervezetek a kormány a munkavállalókat sújtó intézkedései ellen, közöttük az szja csökkentéshez kapcsolódó intézkedések, a 98 százalékos különadó és a magán-nyugdíjpénztári vagyon „lenyúlása" ellen tiltakoznak. Amennyiben a demonstráció nem lesz eredményes, úgy elképzelhető, hogy sztrájkolni fognak a tagok.

Szilágyi József, az Egyesült Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetségének elnökhelyettese elmondta: „ezek az intézkedések nem a munkáltatók érdekkörébe tartozó intézkedések. Mi nem szeretnénk gazdasági kárt okozni, de, ha más lehetőség nincs, akkor adott esetben el vagyunk szánva. Még egyszer mondom: a végsőkig elmegyünk"

A szakszervezetek Alkotmánybírósághoz is fordulnak, próbapereket indítanak, és az Európai Unió szerveivel is kapcsolatba lépnek.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2010-11-30

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite