2019. július 20., szombat - Illés
Keresés a tartalomban
NagyvilágTóásó Előd ügyéről beszélt egy EP-képviselő a strasbourgi plenáris ülésen

Tóásó Előd ügyéről beszélt egy EP-képviselő a strasbourgi plenáris ülésen


A Bolíviában fogva tartott Tóásó Előd ügyét hozta szóba Gál Kinga (Fidesz) európai parlamenti képviselő az EP strasbourgi plenáris ülésén, a Latin-Amerikával folytatandó fejlesztési együttműködés meghatározásáról szóló jelentés vitájában.

toaso_elod


Mint a képviselőnek az MTI-hez kedden eljuttatott közleményéből kiderül, a vita során Gál Kinga elmondta: "Kiemelkedő fontosságú, hogy mindennemű együttműködési megállapodás egyik alapvető eleme és megkerülhetetlen feltétele az emberi jogok tiszteletben tartása és védelme legyen az adott harmadik ország által. Hangsúlyozottan igaz ez, hogyha az adott ország uniós polgárok emberi jogait sérti."


Gál Kinga példaként említette Tóásó Előd ügyét, aki immáron több mint három éve van előzetes letartóztatásban Bolíviában. Bár a jelenlegi bolíviai törvények szerint az előzetes letartóztatásban eltöltött idő legfeljebb 36 hónap lehet, ami idén április 16-án lejárt, Tóásó Elődöt mindeddig nem helyezték szabadlábra. "Bolívia folyamatosan sérti Tóásó Előd emberi jogait, ezen belül a tisztességes eljáráshoz való jogát is" - áll a közleményben.

ezo_banner

HIRDETÉS


A magyar képviselő felszólította az EU illetékes szerveit, hogy "bilaterális egyezmények megkötésekor hangsúlyozottabban vegyék figyelembe az emberi jogok tiszteletben tartását az adott harmadik ország, jelen esetben Bolívia által".

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

2012-06-12

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite