2019. május 24., péntek - Eszter
Keresés a tartalomban
NagyvilágTöbb ember meghalt a heves esőzések következtében

Tájfunok pusztítottak a hét végén Kínában, halottak


Legkevesebb 23 ember meghalt, kilencet még keresnek Kína keleti és középső részén, ahol a hét végén két tájfun söpört végig - jelentette a kínai központi televízió hétfőn este.

vihar

A heves esőzéseket kísérő földcsuszamlások és sárlavinák Hupej (Hubei) tartományban csaknem 9200 épületet döntöttek romba és legalább 15 ezret megrongáltak. A nagy mennyiségű csapadék utakat tett járhatatlanná, elektromos vezetékeket rongált meg; több mint 135 ezer embert kellett biztonságosabb helyre költöztetni.

Az északkelet-kínai Liaoning tartományban több vonalon ideiglenesen leállt a vonatközlekedés, 2 millió utas várt a szerelvények indítására. Volt olyan város, ahol nem csak az áramszolgáltatás, de az ivóvízellátás is szünetelt, az érintettek száma 110 ezer felett volt.

Penhszi (Benxi) város területén két folyó áradása következtében hétfőn reggelre 300 építőmunkás rekedt egy alagútban. A bajba jutottak kimenekítésére tűzoltókat mozgósítottak.

Mindeközben a katasztrófa-elhárítás országos központja egy újabb tájfun várható érkezésére figyelmeztetett körlevelében. Ebben Sanghaj, illetve Csiangszu (Jiangsu), Csöcsiang (Zhejiang), Anhuj (Anhui) és Fucsien (Fujian) tartomány kormányzatát felszólították a mentéshez szükséges eszközök készenlétbe helyezésére.

A hivataloknak sms-üzenetekben, elektronikus jelzésekkel, a rádió, a televízió és az internet útján kell tájékoztatniuk a lakosságot a veszélyről, valamint elhárításának módjáról - áll a dokumentumban.

Az előrejelzések szerint Csöcsiang tartomány keleti partvidékén 3,5-5 méteres, míg Sanghajnál 2-3 méteres hullámokra lehet számítani, amikor a tájfunná fejlődött trópusi vihar, a Hajkuj (Haikui)- augusztus 8-án - eléri a térséget.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

 

2012-08-06

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite