2019. június 26., szerda - János
Keresés a tartalomban
ItthonTöbbéves börtönbüntetésre ítélték a csecsemőjüket bántalmazó szülőket

Többéves börtönbüntetésre ítélték a csecsemőjüket bántalmazó szülőket


Emberölés kísérlete miatt hat év, illetve négy év hat hónap börtönbüntetésre ítélte a csecsemőjüket bántalmazó szülőket kedden első fokon a Budapest Környéki Törvényszék.

börtön2


Az elsőrendű vádlott, Plézer Vivien négy és fél év büntetését felerészben felfüggesztették, lakhelyelhagyási tilalmát megszüntették, míg az apa (a másodrendű vádlott), Szabó Gábor előzetes letartóztatásban marad. A nem jogerős ítélet szerint a szülői felügyeleti joguktól megfosztott élettársaknak a bűnügyi költségeket is meg kell téríteniük. Az ügyész súlyosbításért, a védők a jogi minősítésnek életveszélyt okozó testi sértésre történő megváltoztatásáért fellebbeztek. Az apa ügyvédje a büntetés mérséklését, az anyáé védence felmentését kérte.


A pár 2008 februárjában ismerkedett meg. Az akkor 16 éves Plézer Vivien vendéglátó-ipari iskolába járt, ahonnan kimaradt, míg Szabó Gábor dolgozott. Családi segítséggel jutottak hozzá egy üllői lakrészhez, ide született 2010 szeptemberében Daniella nevű gyermekük.


A vádirat szerint az anya ellátta ugyan a csecsemőt, de a háztartást kevésbé, emiatt, illetve a férfi féltékenykedése miatt gyakran veszekedtek. Kapcsolatukat még feszültebbé tette, hogy kisbabájuk sokat sírt. 2010. november 13-án az indulatos apa, aki nem tudta lecsendesíteni a nyűgös csecsemőt, megharapta, majd ököllel fejbe ütötte a kislányt. Tíz nappal később ismét ütlegelte a gyereket; ekkor az anya is csatlakozott a tettlegességhez. Két nap múlva az egyik látogatójuk figyelt fel a gyermek állapotára, és felszólította a szülőket, hogy vigyék orvoshoz Daniellát.


Az alig két hónapos csecsemő a bántalmazás következtében egyebek mellett csont- és koponyatörést, illetve életveszélyes agyzúzódást szenvedett. A törvényszék előtt a nő nem akart élni az utolsó szó jogával, míg a férfi - csakúgy, mint a tárgyalások során többször - azt mondta, hogy megbánta, s undorítónak tartja tettét, méltányos ítéletet kér. A most másfél éves Daniellát hivatásos gyám neveli, a kicsi jól van - közölte az MTI érdeklődésére Fridman Róbert, Szabó Gábor ügyvédje.


Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2012-04-17

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite