2019. június 26., szerda - János
Keresés a tartalomban
ItthonTöbb ezer családon segít idén is az Élelmiszerlavina program

Több ezer családon segít idén is az Élelmiszerlavina program


Több ezer családon segít az Élelmiszerlavina program, amelynek keretében huszonhét önkormányzat és civil szervezet kapott támogatást.

gyermeketkeztetes001

Képünk illusztráció!


A Magyar Élelmiszerbank Egyesület negyedik alkalommal hirdette meg a programot, amelynek lényege, hogy a Syngenta Kft. által felajánlott több millió forint értékű vetőmagból a támogatottak szakmai felügyelettel termelnek többek között uborkát, burgonyát, paradicsomot, paprikát, káposztát, hagymát. A helyben megtermelt egészséges élelmiszert rászoruló családok, lakosok vagy szociális intézmények lakói kapják - közölte a program kommunikációjával foglalkozó cég kedden az MTI-vel.


A pályázatok nagy része széles körű helyi összefogásra épül: az önkormányzatok mellett több helyen részt vesznek a munkában a helyi polgárőregyesületek, családsegítő szolgálatok, általános iskolák, civil szervezetek is. A mezőgazdasági szakmai felügyeletet a helyi falugazdák, agronómusok és mezőgazdasági vállalkozók biztosítják.


A támogatott pályázatok zöme a hátrányos helyzetű országrészekből kerül ki, ahol a nagycsaládosok, szociálisan rászorulók, létminimum közelében élők, kisnyugdíjasok számára jelent segítséget a helyben megtermelt élelmiszer.


Érdekesség, hogy a nyertesek között található fővárosi Nem Adom fel Alapítvány egy budapesti, XI. kerületi helyszínnel kapcsolódik be a programba.

Forrás:MTI/HIR PORT24

 

2013-04-03

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite