2020. augusztus 9., - Emőd
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeTöbb helyen nincs áramellátás Nógrád megyében az ónos eső miatt

Több helyen nincs áramellátás Nógrád megyében az ónos eső miatt


Répáshután, Ómassán, Bánkúton és Bükkszentkereszten összesen 680 fogyasztási helyen időszakosan nincs áramellátás az ónos eső miatt - közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője kedden az MTI-vel. A romló útviszonyok miatt a 15-ös autóbusz nem megy ki Ómassára.

nincsaramnogradban

MTI Fotó: Komka Péter


Hudák Andrea katasztrófavédelmi szóvivő elmondta, hogy az áramszolgáltató a villanyvezetékre dőlt fákat, gallyakat folyamatosan távolítja el. Irlanda Boglárka, az Émász áramszolgáltató igazgatósági megbízottja arról számolt be, hogy Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Nógrád megye, valamint Pest megye a társaság által ellátott területén az ónos eső és a jegesedés miatt a letörő faágak és fakidőlések az elosztó hálózatot több helyen megrongálták, illetve üzemzavarokat okoznak.

nincsaramnogradban1

MTI Fotó: Komka Péter


A cég - a katasztrófavédelem segítségével - nagy erőkkel dolgozik a hibák elhárításán, azonban sok esetben a helyszínek megközelítése is nehézségekbe ütközik. Az időjárási körülmények miatt nem zárható ki, hogy újabb meghibásodások következnek be, és további területeken is probléma léphet fel az áramszolgáltatással kapcsolatban - mondta, hozzátéve: a közvilágítással kapcsolatos hibák javítására az intézmények, az üzemek, illetve a lakosság áramellátásának helyreállítása után kerül sor.


A Miskolc Városi Közlekedési (MVK) Zrt. közleményében azt írta, az adatok szerint az útviszonyok tovább romlottak Ómassa felé, így a 15-ös járat már csak a palotaszállóig közlekedik. A palotaszálló megállóhely után a 15-ös autóbusz az 5-ös járat útvonalán halad tovább és Lillafüred végállomáson fordul vissza.

 

Forrás: MTI/NÓGRÁD24

 

2014-12-03

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite