2019. június 26., szerda - János
Keresés a tartalomban
ItthonTöbbletforráshoz juthat a Fővárosi Tűzoltó-parancsnokság

Többletforráshoz juthat a Fővárosi Tűzoltó-parancsnokság


Csaknem 167 millió forint többletforrást kaphat a Fővárosi Tűzoltó-parancsnokság a működőképességének megőrzésére, ha a Fővárosi Közgyűlés csütörtöki rendkívüli ülésén elfogadja az erről szóló javaslatot.

tűzoltók

Tarlós István főpolgármester indítványa szerint az idén több mint 500 millió forintból gazdálkodó tűzoltóság első öt hónapban tapasztalt fedezethiánya az év hátralévő időszakában is fennáll. Ennek okai között említi, hogy a járművek üzemeltetéséhez meghatározott költségvetési normatíva évek óta nem változott; a minimálisan készenlétben tartandó szerállomány átlagéletkora 12 év, de van 34 éves gépjármű is a rendszerben. Hozzáteszi: az energiaárak folyamatos növekedését évek óta nem követi a laktanyák üzemeltetéséhez, fenntartásához és egyéb intézményi kiadásokhoz meghatározott támogatás.

A főpolgármester jelzi azt is, hogy felkérte a szervezet parancsnokát: dolgozzon ki likviditási tervet az év végéig tartó időszakra. Ezt várhatóan augusztusban tárgyalja majd a közgyűlés.

Tarlós István azt javasolja, hogy a Fővárosi Tűzoltó-parancsnokság alapműködésének támogatására biztosított céltartalékot, amelynek összege 166.802 millió forint, utalják át a szervezetnek. A többletforrás a második és harmadik negyedévben várható forráshiányt részben pótolja, megakadályozza a 60 napnál túli tartozásállomány keletkezését, illetve fedezetet nyújt a rendkívüli események kapcsán felmerülő kiadásokra - derül ki az előterjesztésből.


Forrás : MTI / HÍR PORT 24

 

2011-07-12

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite