2018. november 13., kedd - Szilvia
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeTöbbmilliárdos egészségügyi fejlesztés Észak-Magyarországon

Többmilliárdos egészségügyi fejlesztés Észak-Magyarországon


Tizenegy észak-magyarországi kórházban fejlesztik a rehabilitációs ellátórendszert, a Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Nógrád megyei egészségügyi intézmények alkotta konzorcium erre a célra több mint 4,6 milliárd forintot nyert el az Új Széchenyi terv pályázatán. A kivitelezések megkezdődtek, Miskolcon, a megyei kórházban hétfőn helyezték el egy gyermekrehabilitációs részleg alapkövét.

korhazegy


Csiba Gábor, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház főigazgató főorvosa az eseményen arról beszélt, hogy mind a tizenegy kórházban épül rehabilitációs osztály, a projekt keretében az egészségügyi intézmények a különböző rehabilitációs szakterületekhez való lakossági hozzáférés egyenlőtlenségeinek csökkentését és a szolgáltatások színvonalának javítását tűzték ki célul 2014 végére.


Elmondta azt is: A rehabilitációs ellátórendszer fejlesztése az észak-magyarországi régióban elnevezésű projekt a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház vezetésével valósul meg, a konzorciumba bevont kórházak az egész észak-magyarországi régió rehabilitációs ellátását ölelik fel.


Pelczné Gáll Ildikó, a Fidesz európai parlamenti képviselője, a párt alelnöke példásnak nevezte a tizenegy intézmény összefogását. Úgy fogalmazott: 2010-ben, amikor átvették a kormányzást, "szétzilált, kizsigerelt" egészségügyet örököltek, amelynek intézményeiben a betegek a leginkább "mindent tudtak, csak gyógyulni nem".


Szólt arról is: a cél az, hogy soha ne forduljon elő, hogy ellátatlanul maradnak betegek, "főleg kis betegek", ezért is különösen fontos ez a gyermekrahabilitációs központ. Az új épületrészben egyebek mellett sportterápiás egység, gyermekjátszószoba, pszichológus és logopédus tanszoba, ergoterápiás rendelő kap helyet. A politikus kitért arra is, hogy ez a több mint négy és félmilliárd forintos beruházás beleillik abba a 300 milliárd forintos fejlesztési projektbe, amelynek keretében négyszáz egészségügyi intézmény újul meg.


A borsodi megyei kórházban 473 millió forintos beruházás valósul meg, a Miskolci Semmelweis Kórház és Egyetemi Oktatókórházban 860 millió forintot, a sátoraljaújhelyi Erzsébet Kórházban 292 millió forintot, az edelényi Koch Róbert Kórházban és Rendelőintézetben 307 millió forintot fordítanak beruházására. A Kazincbarcikai Kórház Nonprofit Kft. 222 milliót, az ózdi Almási Balogh Pál Kórház 302 milliót, az egri Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézet 600 millió forintot költhet a rehabilitációs ellátórendszer fejlesztésére, míg a hatvani Albert Schweitzer Kórház-Rendelőintézet 553 millió, a pásztói Margit Kórház 263 millió, a salgótarjáni Szent Lázár Megyei Kórház 337 millió, a balassagyarmati Dr. Kenessey Albert Kórház-Rendelőintézet pedig 464 millió forintot.

 

Forrás: MTI/NÓGRÁD24

 

2014-02-25

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite