2019. augusztus 19., hétfő - Huba
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeTöbbmilliós sikkasztás gyanúja a bujáki önkormányzatnál

Többmilliós sikkasztás gyanúja a bujáki önkormányzatnál


Három embert fogtak el csalás, illetve hivatali visszaélés és sikkasztás gyanújával a Terrorelhárítási Központ és a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság összehangolt akciója során kedden Pest és Nógrád megyében - közölte Dankóné Nagy Éva, a főkapitányság szóvivője szerdán az MTI-vel.

Rendőr autó002


A szóvivő tájékoztatása szerint a rendőrség egy 40 éves karancsaljai és egy 44 éves erdőkertesi lakost őrizetbe vett, ellenük jelentős kárt okozó csalás gyanúja miatt indítottak nyomozást. Egy 40 éves bujáki férfit hivatali visszaéléssel és sikkasztással gyanúsítanak, őt nem vették őrizetbe.


Dankóné Nagy Éva hozzátette: a gyanú szerint az őrizetbe vett két ember korábban pénzt kért különféle áruk szállítását ígérve a bujáki férfitől, aki több millió forintot adott át nekik, a bujáki önkormányzat pénzeszközeit is felhasználva. A szóvivő a nyomozás érdekeire hivatkozva további információkat az ügyről nem közölt. Az MTI információja szerint a hivatali visszaéléssel és sikkasztással gyanúsított férfi Kodák Csaba, a Nógrád megyei Buják független polgármestere. A településvezetőt az MTI-nek szerdán nem sikerült telefonon elérnie. Tóth Kálmán, a község jegyzője az MTI érdeklődésére megerősítette, hogy a rendőrség nyomozásba kezdett a településen, ennek során már számos tanút kihallgattak, de további részletekről ő sem adott tájékoztatást.


Hírportálunk elsőként számolt be arról, hogy a feltételezett gyanúsítottak között van Kodák Csaba Buják független polgármestere.


Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

A témával kapcsolódó cikkeink:


Letartóztatták Buják polgármesterét?>>>

 

2011-11-09

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite