2019. július 23., kedd - Lenke
Keresés a tartalomban
ItthonTöbb mint 30 kilogramm kábítószert foglaltak le a BRFK nyomozói

Több mint 30 kilogramm kábítószert foglaltak le a BRFK nyomozói


Több mint 30 kilogramm kábítószert találtak a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) nyomozói a héten a fővárosban egy drogdílernél; a rendőrség számításai szerint a lefoglalt anyag értéke meghaladja a 40 millió forintot.


Drogfogás


A BRFK vasárnapi tájékoztatása szerint a kábítószer-bűnözés elleni szolgálat munkatársai a 24 éves budapesti férfit "alapos és kitartó nyomozás után" még kedd este fogták el a VIII. kerületben, amikor autójával egy piros lámpánál várakozott. A kocsi átvizsgálásakor két táskából összesen három kilogramm marihuána került elő.


A nyomozók később a férfi Pest megyei bejelentett lakcímén házkutatást tartottak, és több táskában és bőröndben több mint 22 kilogramm "kábítószergyanús zöld növényi törmeléket" találtak. A férfi szerint a talált anyag ugyancsak marihuána volt. A házban kábítószer tárolásához, csomagolásához szükséges zacskókat, tasakokat, illetve digitális mérleget is találtak a rendőrök.


A nyomozók a férfi budapesti tartózkodási helyén is házkutatást tartottak; onnan további 3,5 kilogramm marihuána és 2,25 kilogramm amfetamingyanús fehér por került elő. A gyanúsított a jelek szerint a drogokat korábban babaruhák, pelenkák, valamint hűtőben tárolt tápszer közé rejtette. A nyomozók egy hűtőtáskában nagyobb mennyiségű készpénzt is találtak. A BRFK közölte, hogy a férfi előzetes letartóztatását pénteken már el is rendelte a bíróság.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

2011-10-09

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite