2019. június 18., kedd - Levente
Keresés a tartalomban
Önkormányzati választások 2010Több mint 36 ezer ajánlással nyilvántartásba vette Horváth Csabát az FVB

Több mint 36 ezer ajánlással nyilvántartásba vette Horváth Csabát az FVB


Horváth CsabaNyilvántartásba vette Horváth Csabát, az MSZP főpolgármester-jelöltjét a Fővárosi Választási bizottság (FVB) vasárnap esti ülésén.

A szocialisták jelöltje a szükséges mintegy 28 ezernél 11 ezerrel több, összesen 39.181 ezer ajánlószelvényt gyűjtött össze, ebből az ellenőrzések során 36.674-et találtak érvényesnek. Horváth Csaba az első főpolgármester-jelölt, akit nyilvántartásba vett az FVB az október 3-ai választásra. A szocialista politikus pénteken adta le ajánlószelvényeit, aznap rögzítették a választási rendszerben főpolgármester-jelöltként, és most döntöttek a nyilvántartásba vételéről.
A helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választásán főpolgármester-jelölt az lehet, akit a főváros választópolgárainak két százaléka ajánlott. A korábbi választásokon elegendő volt, ha valaki a fővárosi választók fél százalékának ajánlását megszerezte, ezt a "küszöböt" emelte az új országgyűlés négyszer magasabbra.
Mivel Budapesten 1.407.470 választásra jogosult szerepel a közszemlére tett névjegyzékben, a főpolgármester-jelölt állításához 28.150 érvényes ajánlás szükséges.
A főpolgármester-jelöltek, polgármesterjelöltek és képviselőjelöltek bejelentési határideje öt nap múlva, pénteken délután négy órakor jár le; ezért az ajánlószelvényeket is addig lehet gyűjteni.

Forrás: MTI/HÍR PORT24

2010-08-30

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite