2019. március 22., péntek - Benedek
Keresés a tartalomban
ItthonTöbb mint 600 millió forintot fordít az önkormányzat a diákok támogatására

Több mint 600 millió forintot fordít az önkormányzat a kaposvári diákok támogatására


A kaposvári diákok csaknem 30 százaléka kap valamilyen támogatást az önkormányzattól. A város 470 millió forintot fordít az ingyenes vagy kedvezményes étkezés biztosítására.

iskola

A most kezdődő tanévben 632 millió forinttal támogatják a diákokat - mondta Szita Károly (Fidesz-KDNP) polgármester csütörtökön sajtótájékoztatón. Mivel a tanévkezdéssel járó költségek kigazdálkodása sok családnak okoz problémát, az önkormányzat az idén is kiemelt feladatának tartja a tanulók, illetve családok támogatását annak érdekében, hogy anyagi helyzete miatt senki se szenvedjen hátrányt, akár a tanulmányairól van szó, akár az iskolai étkeztetésről - hangsúlyozta.

Kaposváron több mint 15 ezer diák kezdi meg a tanévet, közülük 5200-an jutnak ingyenesen a tankönyvhöz, erre 63 millió forintot költ az önkormányzat. Emellett 700, az első osztályt most kezdő kisdiáknak - csakúgy, mint a korábbi években - egy teljesen felszerelt tolltartót adnak ajándékba.

"A tavalyi év sikere és a testnevelési óraszámokra vonatkozó rendelkezés is megerősítette azt a törekvésünket, amely szerint minden általános iskolást megtanítunk úszni" - hangoztatta a városvezető, hozzátéve: erre az idei tanévben tízmillió forintot költenek, és ugyanennyit arra, hogy a jégcsarnokban korcsolyázhassanak a gyerekek.

Azok a kaposvári főiskolások és egyetemisták, akik más városban tanulnak és nem kaptak kollégiumi elhelyezést, havi hatezer forint albérleti támogatást igényelhetnek, továbbá 50, az önkormányzat által fenntartott kollégiumi helyre is pályázhatnak a hallgatók - közölte a polgármester. Hozzátette: a Bursa Hungarica ösztöndíj keretében az idén 17 millió forint áll rendelkezésre, továbbá a felsőoktatásban tanuló kaposváriak pályázhatnak a Kaposvár számít rád ösztöndíjra is, ami havi 25 ezer forint.

Szita Károly kitért arra is, hogy ebben az évben is kétmillió forintot különített el a város azoknak a cigány tanulóknak, akik rossz szociális helyzetük ellenére jó tanulmányi eredményt érnek el.

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

 

2012-08-23

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite