2019. május 21., kedd - Konstantin
Keresés a tartalomban
ItthonTöbb mint egy mázsa marihuánát találtak egy kamionban

Több mint egy mázsa marihuánát találtak egy kamionban


Összesen 121 kilogramm marihuánát találtak a pénzügyőrök egy belépésre jelentkező kamionban a röszkei határátkelőhelyen, a 250 millió forint értékű drogot a teherautó ponyvamerevítő deszkáiban rejtették el - tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szerdán az MTI-t.

drogfogasegy

Képünk illusztráció!


Némedi Varga Éva, a NAV dél-alföldi regionális vám- és pénzügyőri főigazgatóság sajtóreferense elmondta, a pénzügyőröknek feltűnt a vásárnap éjjel érkező, az okmányok szerint üres teherautót vezető macedón sofőr ideges és zavart viselkedése, ezért a jármű röntgenvizsgálata mellett döntöttek. A röntgenképek a kamion ponyvamerevítő deszkáiban eltérő sűrűségű anyagot mutattak.


A pénzügyőrök a járművet félreállították, felnyitották, és észrevették, hogy a deszkák közül néhány teljesen új - a profi asztalos munka eredményeként hasonlít az eredetihez, de annál némileg vastagabb. A kábítószer keresésére kiképzett kutya drogot jelzett, ezért a különös deszkákat a pénzügyőrök szétvágták - közölte az őrnagy.


A gyanús deszkák 289 zsugorfóliás csomagot, összesen 121 kilogramm marihuánát rejtettek. A pénzügyőrök a megközelítőleg 250 millió forint értékű kábítószer-szállítmányt, és a macedón férfit átadták a rendőrségnek. A sofőrt őrizetbe vették, ellene visszaélés kábítószerrel bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

2012-09-19

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite