2019. május 26., - Fülöp
Keresés a tartalomban
ItthonTöbb mint egymilliárd forint támogatást kap 155 somogyi önkormányzat

Több mint egymilliárd forint támogatást kap 155 somogyi önkormányzat

A 245 somogyi település közül 155, önhibáján kívül nehéz helyzetbe jutott önkormányzat 1 milliárd 64 millió forint támogatást kap a Belügyminisztériumtól; a pénz legkésőbb hétfőn az önkormányzatok számláján lesz - közölte Gelencsér Attila (Fidesz), a somogyi közgyűlés elnöke, országgyűlési képviselő pénteki kaposvári sajtótájékoztatóján.

Pénz03

Mint elmondta, a 19 megye összesen 11,6 milliárd forint támogatásban részesült, s ennek csaknem 10 százalékát somogyi települések kapták meg.

"Ez óriási siker" - tette hozzá Gelencsér Attila. A somogyi településeknek nyújtott támogatás nagyságát azzal indokolta: ebben szerepet játszott, hogy Somogy az országban az elsők között - ha nem elsőként - kezdte meg a megye újjászervezését, ami a modern és legköltséghatékonyabb működést is megcélozta.

A közgyűlés elnöke kiemelte a megye kormánypárti képviselőinek kitartó lobbitevékenységét, a polgármesterekkel való egyeztetéseket. Mint mondta, ez is jelentősen hozzájárult a támogatások ilyen mértékű elnyeréséhez.

A települések így rendezhetik a kifizetetlen számlákat, biztonságban vannak az intézmények és az emberek: jut pénz az iskolák, az orvosi rendelők működtetésére, az idősek ellátására, az elesettek segélyezésére és a kisebbségekre is - hangsúlyozta Gelencsér Attila.

Közölte: a támogatásra pályázó települések mindegyike megkapta a kért összeget. A támogatás mértéke az önkormányzatok kötelezettségeihez igazodott.

Volt, amelyiknek csak egy-két millió forintra volt szüksége, a legnagyobb támogatást, 122 millió forintot pedig Barcs városa kapta - mondta a megyegyűlés elnöke.

 

Forrás : MTI / HÍR PORT 24

 

2011-07-01

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite