2019. augusztus 18., - Ilona
Keresés a tartalomban
ItthonTöbb mint 6 óra sorbaállás! Az utolsóként szavazó választópolgár élménybeszámolója

Több mint 6 óra sorbaállás! Az utolsóként szavazó választópolgár élménybeszámolója


sorbanállásBrutális volt - mondta Ostoróczki Szabolcs, aki az országban utolsóként adta le szavazatát hétfő hajnalban, s a voksolásért hat és fél órán át állt sorba egy fővárosi választókerületben. Ostoróczki Szabolcs, a Budapesti Műszaki Egyetem hallgatója volt a legkitartóbb választópolgár a hétfőbe nyúló, de eredetileg vasárnap tartott országgyűlési választáson.


Az egri, 28 éves férfi 18:40 perckor érkezett a főváros XI. kerületének 19-es számú szavazókörébe voksolni, de akkor még nem is gondolhatta, hogy neki hat és fél órán át fog tartani az, ami másnak mindössze néhány perc. Nevezetesen, hogy éljen állampolgári jogával és szavazhasson a számára szimpatikus politikai szerveződésre, amelyre négyévenként van lehetősége.
„Ez volt az első alkalom, hogy igazolással szavaztam - mondta Szabolcs, s hozzátette: „Budapesten dolgozom egy jó barátom vállalkozásában és mellette tanulok, jó lehetőségnek tartottam, hogy állandó lakcímemtől távolabb is szavazhatok."


Utólag átgondolva talán előbb megjárta volna azt a 260 kilométeres utat Egerig és vissza, mint azt a néhány tízmétert, amit a sor legvégétől a szavazóurnáig kellett megtennie. De Szabolcsot nem is ez zavarta igazán, hanem mint mondja, az OVI döntése: „furcsa, mondhatnám rossz érzés volt, hogy mi már órák óta várakozunk, s eközben azt a hírt halljuk, hogy meg van az eredmény, sőt már abban a szavazókörben is kihirdették a voksolási adatokat, amelyben mi még ott álltunk a sorban, hogy szavazhassunk. Úgy éreztük magunkat, mintha a senki földjén lennénk, valahol két ország határának vonalán - mondta Szabolcs, s hangsúlyozta: a döntését nem befolyásolták a hét óra után lezajlott bonyodalmak, de „brutális volt hat és fél órán át várakozni és még ennél is nehezebb lehetett a szavazatszámláló bizottságnak, akik már hajnali öt óra óta a helyszínen voltak" - mondta.


Ostoróczki Szabolcs kitartásának hátterében az állt, hogy az utóbbi években egyre inkább érdekli a politika, s úgy érzi, ha a demokrácia keretei lehetőséget biztosítanak, akkor meg kell tenni, amit lehet és mindenképpen élni kell a választás jogával.
Az egyetemistát példás erőfeszítéséért a választókerület egyéni képviselői mandátumát az első fordulóban elnyerő Fidesz-KDNP közös jelöltje, Rétvári Bence egy üveg pezsgővel személyesen jutalmazta meg.

"A sorban állók közül este sokan elhagyták a helyszínt; hazamentek vacsorázni, átöltözni, hazavitték a gyermekeket, de a legtöbben visszajöttek" - mesélt Szabolcs a részletekről. "A közelben számos kollégium van, rengeteg a fiatal, voltak ismerősök is, jó hangulat alakult ki, s beszélgetéssel ütöttük el az időt hajnali negyed kettőig, amikor végre sorra kerültem" - mondta Ostoróczki Szabolcs.

2010-04-12

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite