2019. március 25., hétfő - Gábor
Keresés a tartalomban
ItthonTöbb mint húszmillió forint gyűlt össze az árvízkárosultaknak augusztus 20-án

Több mint húszmillió forint gyűlt össze az árvízkárosultaknak augusztus 20-án

arviz06.03Az ünnep előtt és alatt több tévécsatorna és rádió sugározta az Összefogás dalát, amely számos ismert előadóművész közreműködésével készült.


A dalhoz csatlakozó 1749-es hívószámra csütörtökig 88 ezer 781 hívás és sms érkezett be, amelyeknek köszönhetően 17 millió 756 ezer 200 forint támogatás gyűlt össze a bajbajutott emberek megsegítésére. Ez az összeg várhatóan nőni fog, hiszen a hívószám augusztus végéig él - közölte a Kormányzati Kommunikációért Felelős Államtitkárság csütörtökön az MTI-vel.
A tűzijáték előtti néhány percben a Duna-parton ezrek gyújtottak gyertyát az Összefogás dalára. A gyertyákat a helyszínen lehetett megvásárolni, eladásukból 925 ezer forint folyt be az árvízkárosultak javára, akiknek a gasztrosétány vendéglátói - a MAGOSZ, a Magyar Pékszövetség, a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete - bevételeikből több mint 1,5 millió forintot ajánlottak fel.
A rendezvényeken összegyűjtött több mint 20 millió forint a Katolikus Karitász, a Magyar Baptista Szeretetszolgálat, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a Magyar Vöröskereszt közreműködésével jut el a bajbajutottakhoz, a támogatást elsősorban lakhatásuk javítására fordítják.
A kormány az idei rövidebb, takarékosabb tűzijátékon megspórolt 150 millió forintot is az árvíz által okozott károk helyrehozatalára, középületek felújítására fordítja.


Forrás: MTI/HÍR PORT24

2010-08-26

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite