2019. április 21., - Konrád
Keresés a tartalomban
ItthonTöbb mint kétmilliárd forintot fordít nyári gyermekétkeztetésre a kormány

Több mint kétmilliárd forintot fordít nyári gyermekétkeztetésre a kormány

A tavalyival megegyező összeget, az idén is 2,4 milliárd forintot fordít nyári gyermekétkeztetésre a kormány - közölte Soltész Miklós, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium szociális, család- és ifjúságügyért felelős államtitkára csütörtökön budapesti sajtótájékoztatóján.

gyereketkeztetes


A pályázati elbírálások alapján 2011-ben a múlt évinél tízezerrel több, összesen 140 ezer rászoruló gyermek kap napi egyszeri meleg ételt a nyár folyamán - mondta Soltész Miklós.

Közölte, hogy a nyári gyermekétkeztetéshez nyújtott támogatást azok a települési önkormányzatok igényelhették, amelyek vállalták: június 16-ától augusztus 31-éig legalább 45, legfeljebb 55 munkanapon keresztül biztosítják, hogy a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő gyerekek napi egyszer meleg ételt kapjanak.

A tárca által kiírt szociális gyermekétkeztetési pályázaton 1430 település vett részt, és minden pályázati igényt ki tudtak elégíteni - mondta Soltész Miklós.

Az államtitkár közölte, a pályázatban három településtípust különítettek el: a leghátrányosabb helyzetű, a hátrányos helyzetű, valamint az átlagosnak mondható településeket.

Az első kategóriába tartozó települések 1,2 milliárd forintra pályáztak, így ezeken a helyeken mintegy 62 ezer gyermek kap nyári étkeztetést. A második kategóriában tartozó településeken 838 millió forintból 44 ezer gyermeknek oldják meg az étkeztetését. A harmadik kategóriában 17 ezer gyermek kap állami támogatásból és ugyancsak 17 ezer kap önerőből meleg ételt a nyár folyamán.

Soltész Mikós közölte azt is, hogy jelenleg mintegy 554 ezer gyermek részesül gyermekvédelmi kedvezményben.
Ángyán József, a Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára arról beszélt: céljuk volt, hogy a programba helyi termelőket is bevonjanak. Nyolcvan település vállalkozott arra, hogy helyi termelők által előállított alapanyagokat használnak fel az étkeztetésben - közölte.

Szólt arról, hogy a kormány a vállalkozások számára könnyebbé és eredményesebbé tette a közbeszerzésekben való részvételt, ezenkívül lehetővé tette a kistermelőknek, hogy termékeiket könnyebben értékesítsék.

 

Forrás: MTI / HÍR PORT 24

 

2011-06-23

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite