2019. július 16., kedd - Valter
Keresés a tartalomban
ItthonTöbb mint tizedével nőtt idén a Horvátországba látogató magyarok száma

Több mint tizedével nőtt idén a Horvátországba látogató magyarok száma


Több mint tizedével nőtt az idei év első hét hónapjában a Horvátországba látogató magyar turisták létszáma, az osztrákok után a legjelentősebb emelkedést mutatva - közölte a Horvát Idegenforgalmi Közösség budapesti irodavezetője hétfőn az MTI-vel.

horvatorszag

Marin Skenderovic elmondta: januártól július végéig 11,2 százalékkal több magyar turista látogatott Horvátországba, az általuk eltöltött vendégéjszakák száma 9,5 százalékkal növekedett. Hét hónap alatt 177 ezer magyar 938,2 ezer éjszakán át tartózkodott az adriai országban.

Az idén jelentős bővülést mutató horvát idegenforgalomban az első hét hónap alatt az osztrákok száma 12,6 százalékkal, vendégéjszakájuk 10,6 százalékkal emelkedett, a bővülés mértékében őket követik a magyarok.

Csak a júliusi adatokat tekintve viszont már Magyarország áll az élen, miután a legnagyobb mértékben, 13,5 százalékkal nőtt a vendégek, 11,8 százalékkal pedig a vendégéjszakák száma. A hetedik hónapban 113 ezer magyar turista 661,2 ezer éjszakát töltött Horvátországban.

A júliusi adatokkal továbbra is a 9. legjelentősebb küldő államnak számít Magyarország, amely 3,34 százalékkal részesedik a teljes horvátországi turizmusból.

Külföldi turisták az év első hét hónapjában legnagyobb számban Szlovéniából érkeztek, őket sorrendben a német, a cseh, az osztrák, az olasz, a lengyel és a szlovák turisták követik. A magyarokat megelőzve a 8. helyen a hollandok állnak, ők júliusban 117,7 ezer vendéggel és 889 ezer vendégéjszakával szerepelnek a statisztikákban - részletezte a horvát idegenforgalmi szakember.

 

Forrás: MTI / HÍR PORT 24

 

2011-08-08

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite