2019. március 24., - Emőke
Keresés a tartalomban
ItthonTöbb száz motoros kísérte haza az áldozatokat + VIDEO

Több száz motoros kísérte haza az áldozatokat + VIDEO


Több száz magyar és lengyel motoros kísérte haza kedden a lengyelországi motorbaleset magyar áldozatait. Az áldozatokért kedden két halottszállító gépkocsi ment Lengyelországba magyar motorosok kíséretében.A magyar motorosok délelőtt 10 órakor Krakkóban találkoztak a lengyelországi motorosok képviselőivel. A bő egy héttel ezelőtt történt balesetben meghalt három motorost kísérő konvoj még aznap délelőtt visszaindult Budapestre. A lengyel kísérők egy része csak a határig tartott a menettel, de legalább 35-en egészen a Fiumei úti temetőig kísérték a halottakat. A magyar résztvevők többsége - közel 200 személy csaknem 150 motoron - a parassapusztai határátkelőhelynél csatlakozott a konvojhoz, amelyet a határtól az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) motoros rendőrei vezettek fel a fővárosba.


A Fiumei úti sírkertben, ahol szintén több száz motoros és gyalogos várta a gyászmenetet, este fél tíz körül csendes megemlékezést tartottak a hozzátartozók részvételével. A temető igazgatósága erre az alkalomra a motoros megemlékezőknek parkolási lehetőséget biztosított.


Kulcsár András a március 15-i megemlékezéseken való lengyel részvételre utalva kiemelte, hogy "idén ez már a második olyan lengyel-magyar szolidaritási megnyilvánulás, amely tömegeket mozgat meg". Wojciech Kulesza, a lengyelek szervezője azt is fontosnak tartotta hangsúlyozni, hogy a motoros közösség ilyen esetekben minden egyéb szemponttól függetlenül kifejezi részvétét és szolidaritását a hozzátartozókkal.


Mindkét szervező nagyra értékelte a rendőrség támogatását, hiszen az ORFK motoros rendőrei - vezetőikkel együtt - díjmentesen vállalták a több száz fős csoport biztonságos felvezetését. A lengyelek, korábbi felajánlásuk ellenére, nem tudták a határig kikísérni a konvojt, mert a labdarúgó Európa-bajnokság miatt elvezényelték őket.

ezo_banner

HIRDETÉS


Május 27-én a Krakkó-Zakopane útvonal dupla záróvonalas, egyenes útszakaszán egy brit rendszámú, jobbkormányos Volkswagen Polo áttért a szemközti sávba, ahol frontálisan ütközött egy szabályosan haladó, Szlovákiába tartó tíz fős magyar motoros csoporttal. A balesetben három magyar állampolgár vesztette életét, közülük egy házaspár a helyszínen, a harmadik áldozat kórházban halt meg.


A bíróság három hónapra előzetes letartóztatásba helyezte a baleset okozóját. A helyi törvények értelmében a halálos kimenetelű közúti balesetet okozó vezetőre kiszabható büntetés maximális mértéke 8 év szabadságvesztés.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2012-06-08

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite