2019. július 20., szombat - Illés
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeTöbb száz munkahelyet várnak a szabad vállalkozási zónától Nógrád megyében

Az_igazsag_jar_Onnek_ezo

HIRDETÉS

Több száz munkahelyet várnak a szabad vállalkozási zónától Nógrád megyében


Várhatóan több száz új munkahely létrehozását segíti elő a Nógrád megyei salgótarjáni, bátonyterenyei és szécsényi kistérséget érintő szabad vállalkozási zóna - mondta a Nógrád megyei önkormányzat fideszes elnöke hétfőn Salgótarjánban.

becsozsoltketto


Becsó Zsolt országgyűlési képviselő sajtótájékoztatón közölte: mivel több ezer embert kell valamilyen formában visszavezetni a munkaerőpiacra, pár száz új munkahely létrehozása nem oldja meg a térségben meglévő problémákat, ezért "akkor leszünk sikeresek, ha ez ezres nagyságrendű lesz".


Ismertette: a három kistérség 51 települést foglal magában, és a megye lakosságának közel hatvan százaléka él azokban.
Becsó Zsolt megjegyezte, egyedi kormánydöntéssel további térségekben is létrejöhetnek szabad vállalkozási zónák, ez pedig Nógrád számára azért kiemelten fontos, mert a helyi szakmai elképzelések két gazdaságfejlesztési vonal mentén jelennek meg: a Rétságot és Balassagyarmatot érintő nyugat-nógrádi, valamint a 21-es főút melletti keleti ipari tengelyt. A következő hetekben megfelelő érvanyagot kell összeállítani, hogy kiterjeszthessék a szabad vállalkozási zóna határát Pásztó irányába - tette hozzá.


A kormány az ország 47 leghátrányosabb térségét sorolta szabad vállalkozási zónába, ez 12 megyében 903 települést érint. A zónák kialakításának célja a felzárkóztatási folyamat felgyorsítása, az új munkahelyteremtő beruházások adókedvezményben és plusztámogatásban részesülnek. A zónák összefogják a fejlesztési, beruházási, foglalkoztatás- és adópolitikai kedvezményeket. Becsó Zsolt a kedvezmények között említette, hogy a zónába felvett új munkavállaló után az első két évben nem kell fizetni a 27 százalékos szociális hozzájárulási adót a bruttó munkabér után legfeljebb 100 ezer forintig, a foglalkoztatás harmadik évében pedig 14,5 százalékra csökken a mérték.

Forrás:MTI/HIR PORT24

 

2013-02-04

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite