2019. augusztus 26., hétfő - Izsó
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeTöbb száz munkavállalót várnak a honvédségnél Nógrád megyébe

Több száz munkavállalót várnak a honvédségnél Nógrád megyébe

 

A médiában az elmúlt fél évben több alkalommal elhangzott már, hogy július 1-től a honvédelmi tárca jelentős illetményemelést tervez, ami része az új honvédségi életpályamodellnek. A katonai vezetés céljai egyértelműek: elérni, hogy a katonai pálya vonzó lehetőség legyen az állást keresők körében.

katona

A Magyar Honvédségben a rendszerváltást követően gyökeres változások következtek be, amelyek az utolsó sorkatona leszerelésével teljesedtek ki. Több mint tíz éve hazánkban professzionális haderő működik, a katonaság a fiatal nők és férfiak válogatott csoportjává vált, ahol kizárólag a legjobbak, a legtehetségesebbek, a legelkötelezettebbek szolgálnak. A júliusban hatályba lépett bérfejlesztéseket megelőzően nagyon komoly lemaradások voltak a munkaerőpiac többi szereplőjével szemben. Ez most megváltozott, hiszen július 1-én új bérezési és előmeneteli rendszer lépett hatályba. Átlagosan 30 százalékos béremelés valósult meg, amelyet 2019. január 1-jéig évi 5-5 százalékos növekedés követ majd. Összesen tehát átlagosan 50 százalékos illetményemelés várható, amelynek révén minden katona jövedelme nőni fog.


A katonaság megbízható és vonzó munkalehetőséget kínál, főképp a járandóságok stabilitása és az extra jövedelemmel járó külszolgálat lehetősége miatt. A júliustól életbe lépett pozitív változásoknak köszönhetően pedig már az is elmondható, hogy a nettó alapbére a kezdő, akár 8 általános iskolai végzettséggel rendelkező katonának is több, mint nettó 100 ezer forint. A sereg ezen felül munkába járási támogatást, ingyenes szállást is biztosít a bejároknak, továbbá egyéb béren kívüli juttatást is ad mindenkinek, amely összege havonta legalább nettó 10.000 forint.

katona1

„A sereg az idei évben is több száz munkavállaló jelentkezését várja szerződéses katonai szolgálatra." - tájékoztatta lapunkat Szép Tamás százados, az MH Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 3. Katonai Igazgatási és Érdekvédelmi Iroda irodavezetője. „Elsősorban tüzér, harckocsi irányzó, rendész, lövész, felderítő, díszelgő, illetve - „C" kategóriás gépjárművezetői engedély megléte esetén - gép- és harcjármű-vezetői munkakörök tölthetők be, de a legbátrabbak akár ejtőernyős vagy búvár beosztásokba is beadhatják pályázatukat. A jelentkezés feltétele a betöltött 18. életév, magyar állampolgárság megléte, belföldi lakóhellyel való rendelkezés, legalább 8 általános iskolai végzettség és büntetlen előélet. A hivatásos és szerződéses katonák utánpótlása ma már csak toborzás útján történik, ezért az érdeklődők Salgótarjánban a Bartók Béla út 10. alatt lévő toborzó irodában tájékozódhatnak a betölthető álláslehetőségekről."

 

A Salgótarjáni Toborzó Iroda elérhetősége:
Cím: 3100 Salgótarján Bartók Béla út 10.
Telefon: 32/416-622; 30/815-0074
E-mail: nograd.toborzo@regiment.hu


Ügyfélfogadási idő: Hétfő: 08:00-12:00, 13:00-18:00
Kedd: 08:00-12:00
Szerda: Zárva
Csütörtök: 08:00-12:00, 13:00-15:30
Péntek: 08:00-12:00

 

Forrás: HM/NÓGRÁD24

2015-07-31

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite