2019. október 22., kedd - Előd
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeTöbb településen is homokzsákokkal védekeznek Nógrád megyében

Több településen is homokzsákokkal védekeznek Nógrád megyében


A napok óta tartó esőzéseknek köszönhetően ismételten sok helyen okoz gondot a víz. A Nógrád24.hu -nak Szeles Péter a Nógrád megyei Katasztrófa Védelmi Igazgatóság sajtófőnöke elmondta, hogy eddig a megyében összesen 10 ezer darab homokzsákot helyeztek ki az árvízen védekezők.

Árvíz06.01.5


Pásztón és Mátrakeresztesen már a reggeli, délelőtti órákban kilépet a patak a medréből. Endrefalván az Általános Iskolát és három családi házat veszélyeztette a víz. Itt a védekezésben harminc ember vett részt és két szivattyú segítségével emelték ki a vizet az elöntött területekről.


Salgótarjánban megcsúszott egy domboldal a Karancs úton

Salgótarjánban a Karancs úton egy családnak a Salgótarjáni Önkormányzat felajánlott egy szükséglakást, mivel a kertjük végében található domboldal átázott és megcsúszott. A tulajdonosok saját felelőségükre az ingatlanban maradtak. A szakemberek jelenleg is a helyszínen vannak és vizsgálják, hogy szükséges e további családok kilakoltatása a megcsúszott domboldal miatt.

 

Összeült a Nógrád megyei Védelmi Bizottság
Pásztón 17 órától ülésezik a Nógrád megyei Védelmi Bizottság, ahol információnk szerint a megyében kialakult áradások okozta problémák megoldását egyezetik a szakemberek.

 

Ipoly


Ipolytarnócon három családot kellett kiköltöztetni az áradó Ipoly miatt

Ipolytarnócon három helyen már kilépett az Ipoly a medréből, itt még lakóházakat nem fenyeget a megáradt Ipoly, viszont elővigyázatosságból már három családot kiköltöztettek.


Vízválasztónál, Bárna felé az utat teljes szélességében le kellett zárni az átázott és megindult partfal miatt. A helyszínen jelenleg munkagépek tisztítják meg az utat a dombról lezúduló sártömegtől.


Szécsényben a Szentlélek patak pár centiméterre van attól, hogy kilépjen a medréből.

árvíz7


A Maconkai víztározót és a  vízügyi hatóság emberei folyamatosan leengedi, a mátraverebélyi víztározó 550 centiméteren áll, ez az első fokú készültségnek felel meg - mondta Szeles Péter a Nógrád megyei Katasztrófa Védelem munkatársa.

 

Forrás: Nógrád24.hu

2010-06-01

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite