2019. április 22., hétfő - Csilla
Keresés a tartalomban
ItthonTöbb mint tizenegyezren kerültek be pótfelvételivel a felsőoktatásba

Több mint tizenegyezren kerültek be pótfelvételivel a felsőoktatásba


felveteliTöbb mint tizenegyezren kerültek be az idén pótfelvételivel az egyetemekre, főiskolákra - közölte a Nemzeti Erőforrás Minisztérium oktatási államtitkársága.


A ponthatárok délután öt óra óta elérhetők a www.felvi.hu honlapon. A közlés szerint az idei felsőoktatási pótfelvételi eljárás során meghirdetett költségtérítéses képzésekre egy helyet megjelölve, összesen 13.307-an jelentkeztek. A pótfelvételi eljárás során 11.200-an érték el a felvételhez szükséges pontszámokat, és nyerhettek felvételt megpályázott költségtérítéses képzésre.
A hatályos jogszabályi előírások értelmében a pótfelvételin a felvételi ponthatár nem lehet alacsonyabb, mint a júliusi felvételi eljárásban, viszont ha több jelentkező volt, mint amennyit az adott felsőoktatási intézmény fel kívánt most venni, a júliusban megállapított ponthatárnál magasabb pótfelvételi ponthatárt is megállapíthattak az intézmények.
Ha az adott képzés eddig nem indult, a ponthatár akkor sem lehet alacsonyabb a jogszabályi minimumnál: alapképzési szakok, egységes, osztatlan képzések esetén 200 pontnál, felsőfokú szakképzés esetén 140 pontnál. A felvettek szeptember első napjaiban kapják meg a felvételi határozatot, a beiratkozással kapcsolatos tudnivalókat a felsőoktatási intézménytől.
Az idén első körben, az általános felvételi eljárás során mintegy 97 ezer diák került be valamely egyetemre, főiskolára.


Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2010-08-27

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite