2019. június 20., csütörtök - Rafael
Keresés a tartalomban
ItthonTöbb trafikban kiskorúakat szolgáltak ki

Több trafikban kiskorúakat szolgáltak ki


Nyolc trafikból hatban kérdés nélkül kiszolgálták az RTL Klub Híradójának 16 éves próbavásárlóját. A Kormányzati Kommunikációs Központ közölte: amennyiben a bemutatottaknak valós alapja van, 48 órán belül visszavonják az érintett trafikok koncesszióját.

trafik1


A 18 év alatti fiatalok nem vásárolhatnak és nem is tartózkodhatnak a Nemzeti Dohányboltokban - hangsúlyozza a Kormányzati Információs Központ közleményében, reagálva az RTL Klub vasárnapi esti híradójára, melyben egy 16 éves, beépített próbavásárlót több trafikban is gond nélkül kiszolgáltak dohányáruval.


Az RTL Klub 2013. július 14-i híradójában felvetett problémát észlelve, Lázár János Miniszterelnökséget vezető államtitkár felkérte Gyulay Zsoltot, a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. vezérigazgatóját, hogy a konkrét eset kapcsán vizsgálja ki, történt-e a nemzeti kiskereskedelmi hálózatban 18 évnél fiatalabbak kiszolgálása. Amennyiben az RTL Klub híradójában bemutatottaknak valós alapja van, akkor a törvény szellemében eljárva, 48 órán belül az érintett kiskereskedelmi egységek koncesszióját vonassa vissza. Lázár János egyben azt kérte, hogy a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. haladéktalanul vegye fel a kapcsolatot az illetékes állami szervekkel, és még július folyamán kezdjék meg az országos szintű ellenőrzéseket a jogszabályok betartása és betartatása érdekében.

 

Forrás: MTI-OS/HÍR PORT24

 

2013-07-16

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite