2019. április 25., csütörtök - Márk
Keresés a tartalomban
ItthonTöbb tűzesetet is okoztak a pirotechnikai eszközök

Több tűzesetet is okoztak a pirotechnikai eszközök


Országszerte összesen nyolc tűzesethez vonultak ki szilveszter éjjelén a tűzoltók. Több helyen feltehetően valamilyen pirotechnikai eszköz okozta a tüzet - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője vasárnap az MTI-vel.

tűzoltók


Petróczi Tímea tájékoztatása szerint: a katasztrófavédelem és a tűzoltók számára viszonylag nyugodtan telt a szilveszter. Komolyabb beavatkozásra nem volt szükség, a tűzesetek során senki nem sérült meg. Mint elmondta: Győrben egy forgácsoló gép takarófóliája gyulladt ki feltételezhetően a környékéről visszahulló pirotechnikai anyagtól, de a tűz nem terjedt át más épületre.


Hasonlóan Nyíregyházán is valószínűleg valamilyen visszahulló pirotechnikai anyagtól kapott lángra egy parkolóban lévő sátorgarázs teteje. A tüzet a lakosság a tűzoltók kiérkezése előtt eloltotta. Sopronban egy étterem mögötti nagyjából kétszáz négyzetméteres füves terület gyulladt ki, vélhetően petárda vagy rakéta kilövése miatt. A lángokat a tűzoltók oltották el. Ugyancsak Sopronban egy másik helyen sövény gyulladt meg, ott a tűzoltók petárdázás égő maradványait találták - tájékoztatott az OKF.


Pap Judit, a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese az MTI-nek azt mondta: a rendőrök szilveszter éjszakája a szokásosnak megfelelően telt. A szilveszterhez kapcsolódóan jelentősebb esemény nem történt - tette hozzá. Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője közölte: a fővárosban, illetve a nagyvárosokban az éjszakai órákban közel kétszer több riasztást kaptak a szokásosnál.


A mentőknek többnyire ittas fiatalokhoz kellett kivonulniuk. Emellett jellemzően rosszullétek, verekedések és balesetek miatt riasztották a mentőket, utóbbiak közül öt esetben valamilyen pirotechnikai eszköz okozott sérülést - közölte a szóvivő.


Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2012-01-01

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite