2019. április 22., hétfő - Csilla
Keresés a tartalomban
ItthonTöbb újdonság is lesz augusztus 20-án

Több újdonság is lesz augusztus 20-án


magyar zászlĂłTöbb újdonsággal is készül a kormány az augusztus 20-i ünnepségekre: felvonul a Nemzeti Lovas Díszegység, légi parádé helyett hajós felvonulás lesz a Dunán, a rakparton pedig magyar gasztrosétány várja az érdeklődőket.

Nagy Anna kormányszóvivő szerdai tájékoztatóján a tűzijátékról, amelyet három dunai uszályról indítanak, azt mondta: rövidebb, takarékosabb lesz az eddigieknél. A biztonsági intézkedésekről szólva a kormányszóvivő elmondta: 45 kilométer/órás sebességnél erősebb szél esetén lefújják a tűzijátékot; a rakpart teljes kiürítéséhez 30 perc kell, az esetlegesen érkező viharokról egy órával korábban hírt kapnak.
Közölte, hogy húsz tagú, egyebek között tűzoltókból, mentőkből, meteorológusokból, pirotechnikusokból álló szakértői csoport felügyeli az ünnepi programok biztonságot. Ha bármilyen rendkívüli, az emberek biztonságát veszélyeztető esemény történik, megszakítják a rendezvényeket. Arról a Margit híd és az Erzsébet híd között kihelyezett hangosító-berendezéseken keresztül azonnal értesítik a nézőket - húzta alá.
Nagy Anna az augusztus 20-i eseményekről szólva kiemelte, hogy a nemzeti ünnep a jótékonyság, az összefogás jegyében zajlik.
Az este 9 órakor kezdődő tűzijáték előtt öt perccel gyújtják meg azokat a gyertyákat, amelyeket a helyszínen 200 forintért lehet megvásárolni, s az abból származó bevételt segélyszerveteken keresztül juttatják el az árvízkárosultakhoz. A gasztrosétányon résztvevő gazdák bevételeik egy részét szintén az árvízkárosultaknak ajánlják fel.
A közlekedésről szólva Nagy Anna kiemelte: csütörtök este 9 órától a budai felső rakpartot a Lánchíd utcáig lezárják; a Lánchíd és az Erzsébet híd között a pesti alsó rakpartokat már szerdán lezárják más rendezvény miatt; augusztus 20-án este 6 órától a Margit híd és az Erzsébet híd között mindkét oldalon lezárják a rakpartokat; az Erzsébet hídra péntek este 6 órától nem engedik fel az autókat.
A kormányszóvivő kitért arra is, hogy a Margit hidat augusztus 20-án este a gyalogosok elől is lezárják.


Forrás: MTI/HÍR PORT24

2010-08-18

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite