2019. április 21., - Konrád
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeTöbb városba is elviszik a szentkúti kegyszobrot a nagyböjtben

Több városba is elviszik a szentkúti kegyszobrot a nagyböjtben


Több városba is elviszik a szentkúti kegyszobrot a nagyböjti időszakban. A Szűz Máriát ábrázoló szobor első útja ma a budapesti pasaréti ferences templomba vezet, ahol este tekinthetik meg a hívek - közölte a Ferences Sajtóközpont az MTI-vel.

Szentkút1


Emlékeztettek arra: a Mátraverebély-Szentkúti Nemzeti Kegyhely felújítási munkálatainak tavaly őszi megkezdése óta a búcsújáróhely legféltettebb kincse, a kegyszobor a budapesti Szent István-bazilikában volt megtekinthető.


Mint írták, a pasaréti templomból szombaton Székesfehérvárra viszik a kegyszobrot, ott reggel körmenetben kísérik a püspöki palotától a székesegyházba, ahol imádság és ének keretében köszöntik a Szűzanyát ábrázoló szobrot, majd ünnepi szentmisét tartanak, amelyre elsősorban a vidékről érkező híveket és papokat várják. Székesfehérváron a szentmise után az ottani egyházközségek vezetésével imaórákat tartanak, és még aznap délután záró szentmisét is celebrálnak.


A kegyszobor következő állomásai március 26-án a Ferenciek terén lévő ferences templom, április 2-án pedig a szintén fővárosi Margit körúti ferences templom. Mindkét helyen imaórával és szentmisével köszöntik a szentkúti Szűzanya-szobrot. A nagyböjti országjárás utolsó állomása Szent Erzsébet szülővárosa, Sárospatak lesz, ahol a bazilikában április 4-én estétől másnap délutánig lehet imádkozni a kegyszobor előtt.

 

Forrás: MTI/NÓGRÁD24

 

2014-03-19

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite