2019. július 17., szerda - Endre, Elek
Keresés a tartalomban
ItthonTóbiás: közvélemény-kutatást tart az MSZP a vasárnapi zárva tartásról

Tóbiás: közvélemény-kutatást tart az MSZP a vasárnapi zárva tartásról


Utcai, nyílt közvélemény-kutatást tart az MSZP a nagyobb bevásárlóközpontok vasárnapi zárva tartásáról február 15-én, és az eredményt eljuttatják a kormánynak - mondta az MSZP elnöke keddi tatabányai sajtótájékoztatóján.

tobias_jozsef


Tóbiás József hozzátette: egy hónappal a nagyobb üzleteket érintő intézkedés előtt mind a 106 választókörzetben megkérdezik az emberek véleményét. Az akció nem aláírásgyűjtést jelent, az aktivisták csak azt rögzítik, egyetért-e a megkérdezett azzal, hogy vasárnap ne lehessen vásárolni.


A politikus azt mondta: európai példák bizonyítják, hogy társadalmilag és gazdaságilag is rosszabbul járt az az ország, ahol beavatkoztak a vásárlási szokásokba, mert veszített vele a költségvetés és veszítettek vele az emberek. Az MSZP elnöke elmondta, 2015-öt a visszatérés évének tekinti a párt, ezért országjárásra indulnak a társadalmi beágyazódás növelése, a helyi problémák megoldásának felkarolása érdekében. "Az akció május elsejéig tart, egy héten három-négy napot ezzel töltök" - tette hozzá Tóbiás József.


A politikus ismertette, hogy a Közmunkás Szakszervezettel közösen február 14-én a kormányhivatalok előtt szerveznek tüntetést. A megmozdulással szeretnék felhívni a kormány figyelmét, hogy a közmunkások foglalkoztatása jelenleg nem a munka törvénykönyve szerint történik, baleset esetén semmilyen biztosításra nem számíthatnak, ahogy erre a közelmúltban egy sajnálatos haláleset rávilágított.


Tóbiás József szerint azzal a döntéssel, hogy az állam 150 milliárd forintért bevásárolta magát az Erste Bankba, "egyértelművé tette, hogy a bankok konszolidációját tekinti kihívásnak és nem a társadalmi konszolidációt" - fogalmazott. A politikus szerint ebből a forrásból lehetett volna csökkenteni az embereket terhelő tranzakciós illetéket vagy pótolni a közgyógyellátás március elsejétől megvont forrásait.

 

Forrás: MTI/NÓGRÁD24

 

2015-02-10

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite