2019. május 21., kedd - Konstantin
Keresés a tartalomban
ItthonTóbiás: mondjon le a NAV-elnök!

Tóbiás: mondjon le a NAV-elnök!


Lemondásra szólította fel Vida Ildikót, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) elnökét Tóbiás József, az MSZP elnök-frakcióvezetője, miután a NAV-elnök elismerte, hogy az Egyesült Államokba való beutazását az amerikai nagykövetség nemkívánatosnak minősítette.

tobias_jozsef


Tóbiás József szerdán Budapesten sajtótájékoztatón közölte, ha nem mond le az adóhivatal vezetője, akkor Varga Mihály nemzetgazdasági miniszternek azonnali hatállyal fel kell mentenie, hogy már ezen a napon se végezhessen munkát. Szólaljon meg az a kormánytag, aki az elmúlt két hétben tudott a NAV-elnök, illetve más kormány- és köztisztviselők kitiltásáról, és közölje, kik érintettek még az ügyben! - mondta az ellenzéki politikus.


Az elmúlt két hétben vajon miért tagadta a kormány, hogy nincs információja az érintettek köréről? "A kormány hazudott az elmúlt két hétben a közvéleménynek ebben a kérdésben?" - kérdezte. Tóbiás József a NAV-elnök által tervezett vizsgálatról azt mondta: "Vida Ildikó fordítva ül a lovon", nem ő vizsgál, hanem őt kell vizsgálni. Mint mondta, támogassa a kormány az Országgyűlés előtt lévő ellenzéki kezdeményezést, amely a NAV-vizsgálóbizottság létrehozására vonatkozik.


Emlékeztetett arra, hogy Vida Ildikó már elrendelt egy vizsgálatot a szervezeten belül, amikor Horváth András volt NAV-munkatárs ismertette az áfacsalásokkal kapcsolatban tudomására jutott információkat. Akkor egy hétvége alatt lezárták a vizsgálatot, és közölték, nincs semmi alapja Horváth András kijelentéseinek - ismertette a pártelnök, aki szerint a NAV-elnök mostani vizsgálatra vonatkozó kezdeményezése éppen ezért hiteltelen.


Vida Ildikó a Magyar Nemzet szerdai számában megjelent interjúban azt nyilatkozta, azok között van - a NAV több más munkatársa mellett -, akiknek az Egyesült Államokba való beutazását az amerikai nagykövetség nemkívánatosnak minősítette. A döntésről levélben értesítették, amelyben nem írtak konkrét ügyet, csak egy elnöki nyilatkozatra hivatkoztak, amelyikben van egy passzus, hogy felfüggeszthetik a belépési jogát annak, aki korrupcióban érintett, vagy abból hasznot húz. Vida Ildikó hangsúlyozta: semmilyen korrupciós ügynek nem volt és nem részese. A NAV elnök közölte azt is, hogy a kormányban egy illetékesnek jelezte kitiltásáról szóló döntést. Elmondta azt is, vizsgálati csoportot állít fel, amely "mikroszkóppal" fogja újra átvizsgálni a Magyarországon működő összes számba jöhető céghez kötődő eddigi ügyeket és szálakat.


A témához kapcsolódó cikkeink:

 

A NAV elnöke elismerte, hogy kitiltották az Egyesült Államokból>>>

Liberálisok: azonnal menesszék a NAV-elnököt!>>>

Együtt-PM: Orbán Viktor váltsa le az érintett NAV-vezetőket!>>>

 

Forrás: MTI/NÓGRÁD24

 

2014-11-05

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite