2019. április 23., kedd - Béla
Keresés a tartalomban
ItthonTóbiás: Simon Gábor elszámolt az MSZP felé

Tóbiás: Simon Gábor elszámolt az MSZP felé


Simon Gábor volt MSZP-s politikus elszámolt pártja felé - mondta Tóbiás József, a párt általános frakcióvezető-helyettese csütörtöki sajtótájékoztatón.

Simon Gábor

Simon Gábor


Arra a kérdésre, hogy Simon Gábor elszámolt-e az MSZP tulajdonában lévő, de a politikus által használt tárgyakkal és gépkocsival, Tóbiás József szűkszavúan annyit mondott, "igen, megtörtént". Szerdán Budai Bernadett MSZP-szóvivő arra a felvetésre, hogy az elnökhelyettesként használt szolgálati autója továbbra is ott parkol a politikus XVIII. kerületi háza előtt, közölte: Simon Gábornak minden, az MSZP-től kapott juttatása megszűnt. Az elszámolás néhány napot igénybe vesz - mondta.


Az Országgyűlés sajtófőnöke az MTI-vel csütörtök reggel közölte, hogy megszűnt Simon Gábor volt szocialista politikus képviselői mandátuma, miután csütörtökön megérkezett lemondó levele az Országgyűlés elnökéhez. Rubovszky György, a mentelmi bizottság KDNP-s elnöke azt kezdeményezte, az Országgyűlés kérje fel a mentelmi bizottságot, hogy folytasson vizsgálatot a Simon Gábor vagyonnyilatkozatával és vagyonosodásával összefüggő kérdések tisztázása érdekében. A politikus keresné a lehetőséget a százmilliós ausztriai vagyonát eltitkoló volt szocialista képviselő javadalmazásának jogi úton történő visszakövetelésére is.


A parlament a határozati javaslatot csütörtökön a házszabálytól eltérve napirendre vette.

 

Forrás: MTI/NÓGRÁD24

 

2014-02-13

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite