2019. június 24., hétfő - Iván
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeTóbiás József: a Fidesznek bocsánatot kellene kérnie Salgótarjántól

Tóbiás József: a Fidesznek bocsánatot kellene kérnie Salgótarjántól


Tóbiás József szerint a Fidesznek bocsánatot kellene kérnie Salgótarjántól, amiért nyolcéves városvezetésük alatt leépült a főiskola, megszűntek a gyárak, és csak a közmunka maradt; mérhetetlen adósságot halmoztak fel, és a kormánytól kért segélyekkel lélegeztető gépen tartották a várost.

tobias1128


Az MSZP elnök-frakcióvezetője szerdán a városban tartott sajtótájékoztatón azt mondta: Salgótarján polgármester-választásra készül, amelynek tétje, hogy a 2014 előtti, Fidesz-KDNP-s városvezetés által létrehozott romok után valódi építkezés indul-e.


Amikor a salgótarjániak újra az urnák elé járulnak, arról szavaznak, milyen irányba menjen a város, mert a választás az MSZP, illetve a Fidesz-KDNP jelöltje között fog eldőlni, ez pedig két világ, két gondolkodásmód - fogalmazott. Hozzátette: a baloldal jelöltje, Fekete Zsolt a novemberben elhunyt Dóra Ottó értékrendjét akarja továbbvinni, a salgótarjániak hétköznapjainak biztonságát akarja megteremteni.


A pedagógusok országos tüntetésére utalva Tóbiás József kitért arra, hogy a kormánypártok salgótarjáni polgármesterjelöltje annak a Kliknek a városi vezetője volt, amelyik elvette az önrendelkezést a pedagógusoktól.


Kiemelte: egy önkormányzat a kormány támogatása nélkül is tud működni, ha jól gazdálkodik az uniós forrásokkal. Ez nem a kormány kegye, ez európai uniós tagságunkból fakad; a Fidesz vehet stadiont, focicsapatot, földet, de várost nem - fogalmazott.


Salgótarjánt 2006 és 2014 között Fidesz-KDNP többségű önkormányzat irányította, 2014-ben a baloldali összefogás nyerte a választást. A február 28-i időközi választást Dóra Ottó szocialista polgármester halála miatt kellett kiírni a nógrádi megyeszékhelyen.

 

Forrás: MTI/NÓGRÁD24

 

2016-02-03

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite