2019. július 20., szombat - Illés
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeTóbiás Nógrád megyében: a választás szabadságáról szól a népszavazás

Tóbiás Nógrád megyében: a választás szabadságáról szól a népszavazás


Az MSZP elnöke szerint a háromigenes népszavazás a választás szabadságáról szól.

tobias0409

Tóbiás József, a Magyar Szocialista Párt (MSZP) elnök-frakcióvezetője beszédet mond a párt lakossági fórumán Szécsényben. MTI Fotó: Komka Péter


Tóbiás József szombaton a Nógrád megyei Szécsényben, egy lakossági fórum előtti sajtótájékoztatón azt mondta: sok jogi trükköt próbál majd alkalmazni a kormányzat, hogy megakadályozza a népszavazást, de az már a szabadság korlátozása lenne. Az MSZP elnök-frakcióvezetője hozzátette: az embereknek egyre inkább arra van igényük, hogy ne hozzanak nélkülük döntést.


Olyan világot élünk, amikor erősíteni kell, hogy szükség van társadalmi felhatalmazásra, társadalmi többségre, ennek megszervezésén dolgozik a Magyar Szocialista Párt - mondta Tóbiás József. Az ellenzéki pártvezető szombaton Rétságon és Balassagyarmaton is részt vett az aláírásgyűjtéseken.


Mint mondta, a Valódi Magyarország program során támogatókat gyűjtöttek ahhoz a kezdeményezéshez, hogy Magyarországon legyen végre valódi népszavazás, valódi részvételi demokrácia. Olyan, amelyben nem a hatalom hivatkozik a népre, hanem a nép mondja el, hogy miként gondolkodik az elmúlt öt évről, helyes-e az az irány, amelyen ma Magyarország halad, vagy változást akarnak - fogalmazott.

tobias0409_bgy

Tóbiás József, a Magyar Szocialista Párt (MSZP) elnök-frakcióvezetője egy érdeklődővel beszélget a párt aláírásgyűjtő akcióján Balassagyarmaton. A párt a vasárnapi boltzár ellen, valamint a föld állami tulajdonban tartásával és a bérplafon kérdésével kapcsolatban kezdeményez népszavazást. A három referendum kiírásához 120 nap alatt 200 ezer aláírást kell gyűjteni. MTI Fotó: Komka Péter


Tóbiás József a problémák sorában "cseppben a tengernek" nevezte a népszavazás három kérdését, a vasárnapi boltzár feloldását, a földügyet és a bérplafont. Elmondta, a nyugat-nógrádiak ezeregy kérdést vetettek még fel, amiről szívesen beszélnének a hatalommal, de a hatalom szerinte nem hajlandó, nem mer szembenézni ezekkel, köztük az egészségügy, az oktatás, a megélhetés gondjaival.


Ezekkel kell nekünk szembesítenünk a kormányzatot, és kiharcolni azt a jogot a választópolgárnak, hogy a hatalom velük nézzen szembe egy népszavazás keretében - tette hozzá a szocialista pártelnök.

 

Forrás: MTI/NÓGRÁD24

 

2016-04-09

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite