2019. október 22., kedd - Előd
Keresés a tartalomban
ProgramajánlóTojásfestés, locsolkodás, sonkaevés - háromnapos húsvéti fesztivál Siófokon!

Tojásfestés, locsolkodás, sonkaevés - háromnapos húsvéti fesztivál Siófokon!


tojásfestésSzombaton háromnapos húsvéti fesztivál kezdődik Siófokon a legfontosabb húsvéti szokások - tojásfestés, ételszentelés, locsolkodás- felelevenítésével. Húsvét hétfőn locsolkodók százait várják, hogy megdönthessék az egy helyen egy időben locsolkodók eddigi rekordját.


Vetter Anita, a Siófoki Fürdőegylet rendezvényszervezője az MTI-nek csütörtökön elmondta, hogy immár hagyománynak számít az idén harmadszor megrendezett siófoki fesztivál, amelynek helyszíne a hajóállomásnál található Rózsakert-kikötő lesz. A főszervezők a fürdőegyesület és a Siófeszt Kft., a rendezvény pedig a helyi vállalkozók összefogásával valósulhat meg.

A fesztivál szombaton 10 órától délutánig tartó húsvéti játszóházzal, kézműves foglalkozással kezdődik, ahol egyebek közt tojásírást és tojásfestést lehet tanulni. Délután a színpadon bemutatók és előadások váltják egymást. Fellép a Csillag születik győztese, Tabáni István is, majd a napot - Wirth János pápai prelátus húsvéti ételáldását követően - a Coctails Együttes koncertje zárja.
Vasárnap a 10 órától kezdődő játszóház és kézműves foglakozások után 15 órától táncbemutatók és gyermekelőadás következik. Fellép Korda György és Balázs Klári, majd zenés locsolóbállal zárul az este.

Hétfőn 11 órakor kezdődik a locsolkodási rekordkísérlet. A magyar népszokást több ország magyarlakta vidékein ápolják - mondta a rendezvényszervező. Beszámolója szerint az eddigi, 314 locsolkodó párról szóló rekord Siófok nevéhez fűződik, ezt idén meg akarják dönteni.

Hétfő délután 15 órától gyermekelőadások lesznek, majd Csonka András "házibulijával" zárul a program.

A rendezvény ideje alatt húsvéti étkeket lehet kapni, bárányokat és nyuszikat simogatni. A gyerekeket légvár, játszóház, arcfestés, verkli is várja, és árengedménnyel lehet sétahajózni a balatoni hajózási társaság nosztalgiahajóján.

2010-04-02

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite