2019. április 21., - Konrád
Keresés a tartalomban
NagyvilágTojással és paradicsommal dobálták meg a bankokat a tüntetők

Tojással és paradicsommal dobálták meg a bankokat a tüntetők


Megbénította Olaszországot a szakszervezetek pénteki általános sztrájkja. Róma és Milánó utcáin a tüntetők Mario Montinak és kormányának a megállítását követelték.

bank01


A tömegközlekedési dolgozók országos sztrájkjával egy időben a városok utcáit a szakszervezetek tüntető menetei foglalták el. A nagyvárosokban nem volt metró- és buszközlekedés, amelyet csak az esti csúcsforgalom három órájában biztosítanak a szakszervezetek. A sztrájk a római repülőtéren a járatok jelentős késését okozta. A milánói Malpensa és Linate repülőtéren a forgalom teljesen leállt, mivel itt a szakszervezetek a repülőterek privatizációja ellen is tüntettek.


A Róma városközpontján áthaladó szakszervezeti menet élén a tűzoltók és a közalkalmazottak haladtak egy "Állítsuk meg Montit és kormányát" transzparenssel, rajta "a dolgozók vérét szívó" olasz kormányfő képével. Fabrizio Tomaselli az USB, a legnagyobb olasz alapszakszervezet vezetője a sajtónak elmondta, hogy a munka törvénykönyvének június 27-én történő módosítása ellen tüntettek. "Nő a munkahelyek bizonytalansága, de nőnek az adóterhek is, miközben éppen a válságban csökken a szociális amortizációs eszközök ereje"- hangoztatta Tomaselli.

ezo_banner

HIRDETÉS


A tüntetők táblái a péntek délutáni római négyes csúcs részvevőinek is üzentek a "Monti, Merkel, Hollande, Rajoy, ellopjátok a jelent, meggilkoljátok a jövőt!" felirattal. A Milánó központjában tüntetők tojással és paradicsommal dobálták meg a bankok kirakatait. A római képviselőház előtti téren a Robin Hood-adót szorgalmazó olasz mozgalom európai labdarúgó mérkőzést rendezett Mario Montinak, Angela Merkelnek, Francois Hollandénak és Mariano Manuel Rajoynak beöltözött játékosokkal. Az ide-oda rúgott labdát az európai problémák jelképezték. Az olasz képviselők péntek este ugyanezen a téren óriásvásznon nézik a Németország és Görögország EB-mérkőzést. A "görögöknek szurkolunk" - szögezte le Roberta Angelilli, a Szabadság Népe (PdL) képviselője, az Európai Parlament alelnöke.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2012-06-22

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite