2019. március 24., - Emőke
Keresés a tartalomban
NagyvilágTökölről szállt fel a szerencsétlenül járt sportrepülőgép, két halott

Tökölről szállt fel két német utassal az Ausztriában szerencsétlenül járt sportrepülőgép


Magyarországi vendégségből, a tököli repülőtérről indult vissza sportgépével szombat reggel az a két német állampolgár - egy nő és egy férfi -, akinek gépe nem sokkal később lezuhant Alsó-Ausztriában - közölte a tököli repteret üzemeltető Master Sky Kft. ügyvezetője az MTI-vel.

reptéri káosz01

(illusztráció)

Az osztrák repülésirányítók korábbi információja szerint a német felségjelű kisgép Krems közelében szenvedett ismeretlen körülmények között balesetet.

Eddig csak az derült ki, hogy a gép Magyarországon szállt fel, és Bajorországba tartott, fedélzetén egy nővel és egy férfivel, amikor szombat délelőtt Alsó-Ausztriában lezuhant; utasai életüket vesztették. A két személy állampolgárságát a hatóságok nem közölték.

ezo_banner

hirdetés

Talabos Gábor, a tököli repülőteret üzemeltető kft. ügyvezetője szombat délután az MTI érdeklődésére azt közölte, hogy tudomása szerint két német állampolgár halt meg a balesetben. Csütörtökön érkeztek magyarországi vendégségbe, miután leszálltak Tökölön, kisgépüket ott hagyták, azt ő maga gurította be a hangárba.

A németek ma reggel 9 óra körül indultak vissza, majd gépük eltűnt a légtérből. A külföldi légügyi hatóságok mellett a magyar légi irányítás is keresni kezdte a gépet - tette hozzá az ügyvezető, aki a tököli toronyban tartózkodó kollégájától szerzett tudomást a halálos balesetről.

Állítólag a rossz időjárási viszonyok miatt a kisgép pilótája Linztől nyugatra kényszerleszállást kísérelt meg egy mezőre, amikor fának csapódott - mondta Talabos Gábor, aki szerint pontos információk csak pár nap múlva állnak majd rendelkezésre.

 

Forrás: MTI/ HÍR PORT24

 

 

2012-06-10

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite