2019. május 25., szombat - Orbán
Keresés a tartalomban
ItthonTombol a tél: hiába sóznak, ha túl hideg van

Tombol a tél: hiába sóznak, ha túl hideg van


havazásA Magyar Közút Zrt. arra kéri a közlekedőket, hogy csak megfelelő műszaki állapotú és téli gumival felszerelt gépkocsival keljenek útra.


Pécsi Norbert, a cég kommunikációs csoportjának vezetője az Útinform legfrissebb adataira hivatkozva elmondta, hogy újra téliesek az útviszonyok Pest, Nógrád, Heves és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, valamint a Hajdúságban, a Nyírségben, az Alföldön és a Viharsarokban.


A Dunántúlon viszonylag enyhe az idő, ott az alászórás hatására a hó nem maradt meg a burkolaton, de Esztergom környékén, a Bakonyban, Pápa és Csorna térségében, elsősorban a hegyvidéki szakaszok fő- és mellékútjain egyaránt számítani kell jeges vagy jégbordás szakaszokra.


A főutakon havas a burkolat Salgótarján, Gyöngyös, Heves, Tiszafüred, Szikszó körzetében, míg hóbordás szakaszokra futhatnak Balassagyarmat, Eger, Nyékládháza, Edelény és Kecskemét térségében.


A főútvonalakon Monor, Cegléd, Szolnok, Kisújszállás, Szentes, Gyomaendrőd, Nyírbátor, Mátészalka Sátoraljaújhely és Putnok körzetében hókásás, a Dél-Alföldön letaposott havas szakaszok még előfordulnak. A Duna vonalától keletre eső megyékben a mellékutakon szinte mindenhol havas, letaposott havas vagy hóbordás a burkolat.


Pécsi Norbert ugyanakkor jelezte: a megfeszített munka ellenére is nehézséget okoz a társaságnak az, hogy 0 fok alatti hőmérséklet esetén a síkosságmentesítésre kijuttatott szóróanyag olvasztó hatása csak később érvényesül, a sózás -8 Celsius fok alatt pedig hatástalan. Közölte, ezért a cég érdesítő anyagokat, homokot, apró kőzúzalékot, salakot használ, illetve ezeket sóval keverve szórja az utakra. Hozzátette: a társaság munkagépei folyamatosan dolgoznak, de az összefagyott havat egyre nehezebben lehet az útburkolatról eltávolítani.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

2010-12-29

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite