2019. augusztus 21., szerda - Sámuel
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeTombolt a vihar Nógrád megyében

Tombolt a vihar Nógrád megyében


Szélvihar miatti káresetek tucatja, valamint különböző tűzesetek is munkát adtak tegnap Nógrád megye tűzoltóinak - közölte Nógrád24.hu-val a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

szel01

Képünk illusztráció!


Erős szélvihar érte el tegnap késő délelőtt Nógrád megyét, ennek következtében tizenkétszer riasztották kidőlt fákhoz, megrongált tetőszerkezetekhez, vakolathulláshoz a megye tűzoltóit. Drégelypalánkon és Érsekvadkerten kerítésre, a Borsosbernény és Horpács, az Acsa és Galgaguta, a Cered és Salgótarján közötti útszakaszokon, valamint Galgaguta belterületén és a 2-es főúton Rétság után pedig az útpályára dőltek a fák.

A Bercel és Vanyarc közötti útszakaszon telefonvezetéket, Rétságon pedig elektromos vezetéket szakítottak a szél miatt kihasadt fák, Balassagyarmatra pedig az épület homlokzatáról hulló, a gyalogos és közúti forgalmat egyaránt veszélyeztető veszélyes vakolathulláshoz vonultak az egységek. Rétságon megbontotta egy épület tetőszerkezetét is a szél, Szátokon pedig a helyi gyermekotthont veszélyeztették a megdőlt fák.

Ez utóbbi esetben tűzoltói beavatkozás nem történt, a területileg illetékes rétsági katasztrófavédelmi őrs parancsnoka lezáratta az épület hátsó kijáratát a veszélyes fák eltávolításának idejéig, amiről az önkormányzat fog gondoskodni. Az első bejáraton veszély nélkül tudnak a gyermekek közlekedni. A viharkárok felszámolásában a rétsági, a berceli, a balassagyarmati, a salgótarjáni, az aszódi és a váci hivatásos tűzoltók, valamint az érsekvadkerti önkéntes tűzoltók vettek részt.


Kigyulladt egy épület födémszerkezete tegnap kora délután Mátraverebélyben. A tűzesethez a pásztói hivatásos tűzoltó-parancsnokság tűzoltói vonultak, kiérkezésükig a lakók megkezték a tűz oltását. Az egység egy vízsugárral oltotta el a lángokat, majd elvégezték az utómunkálatokat. Kétszáz négyzetméteren égett a nádas tegnap kora este Szirákon, Bátonyterenyén pedig az összehordott szemét lángolt száz négyzetméteren. A tüzeket a berceli, a salgótarjáni és a hatvani tűzoltók fékezték meg.


Forrás: NMKVI/NÓGRÁD24

2015-11-19

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite