2019. május 20., hétfő - Bernát, Felícia
Keresés a tartalomban
ItthonTömegbaleset az M43-ason: 14 halott

Tömegbaleset az M43-ason: 14 halott


A rendőrség halálos tömegszerencsétlenséget eredményező közúti baleset gondatlan okozása vétsége miatt indított büntetőeljárást a hétfőre virradóra az M43-as autópályán történt baleset ügyében, melyben tizennégyen vesztették életüket - tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t.

m43


Szenti Szabolcs elmondta, a helyszínelés elsődleges adatai szerint egy faanyagot szállító, Szeged irányába tartó román kamion egy enyhe balra ívelő kanyar után - egyelőre ismeretlen okból - átszakította a szalagkorlátot, oldalára borult, és a szembe lévő pályatesten frontálisan összeütközött egy Makó felé tartó szintén román kisbusszal.


Mindkét jármű lesodródott az útról, és felborult. A nyerges vontató és a tizenöt személyes busz az autópálya töltése mellett állt meg, a teherautó vontatmánya pedig oldalára fordulva a töltésen feküdt. A busz a felismerhetetlenségig összeroncsolódott - tapasztalta a helyszínen az MTI tudósítója.

 

m43_001


A kisbuszban utazók közül tizennégyen meghaltak, olyan súlyos sérüléseket szenvedtek, hogy nem volt esélyük a túlélésre, köztük három gyermek és négy nő volt. Egy utas túlélte a balesetet, életveszélyes sérüléseket szenvedett, az állapota kritikus.
Az egy utason kívül a kamion sofőrje maradt életben, súlyos sérülésekkel a mentők őt is a szegedi traumatológiai klinikára szállították.

 

m43_002


Az MTI helyszínen tartózkodó tudósítójának információi szerint az Arges megyei mikrobusz Valenciaból Bukarestbe tartott, a kamion pedig az esti órákban Aradról indult, és Németország lett volna az úti cél. A helyszínre nagy erőkkel vonultak ki a tűzoltók: három gépjárművel, egy műszaki mentő egységgel és egy műszaki mentő konténerrel. A sérülteket és a holtesteket két óra alatt tudták kiszabadítani a roncsból. Az összeroncsolódott buszt daruval emelték vissza az autópályára.

 

m43_003


Az autópálya érintett szakaszát a rendőrség lezárta, így több kilométeres sor torlódott fel a határ felé. Kora délután feloldották az útzárat az M43-as autópálya Makó felé tartó oldalán, ahol az éjszaka történt tömegbalesetben tizennégy életüket vesztették - közölte Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-vel.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24
Fotó: Kelemen Zoltán Gergely - MTI

 

 

2011-10-31

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite